Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Ο Υπολογιστής στο Νηπιαγωγείο

6a00e5521b46b488330120a956f186970b-500wi
Με τους υπολογιστές ασχολούμαι σχεδόν από τα 18 μου χρόνια. Μπορώ να πω πως μου αρέσουν για όλα αυτά που προσφέρουν αλλά κυρίως για τη δυνατότητα του να μπορείς να “λειτουργείς” ελεύθερα και να εκφράζεσαι δημιουργικά μέσα από τη χρήση τους. Αυτός είναι και ο λόγος που με οδήγησε στο να συνδυάσω τις δύο μεγάλες μου αγάπες το Νηπιαγωγείο και τον Υπολογιστή σε ένα μεταπτυχιακό με τίτλο: “ Ο Υπολογιστής στην Προσχολική εκπαίδευση”.
Τα θέματα με τα οποία ασχολήθηκα στο μεταπτυχιακό ήταν η αξιολόγηση λογισμικών κατάλληλων για το Νηπιαγωγείο αλλά και η χρήση λογισμικών που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες θεωρίες μάθησης (τα λεγόμενα “ανοιχτα” προγράμματα). Ακόμα η πτυχιακή μου είχε να κάνει με το κατά πόσο ειναι συμβατή η χρήση του Υπολογιστή με την κοινωνικο-συναισθηματική ανάπτυξη του νηπίου.
Σκέφτηκα, λοιπόν, να προσφέρω τις υπάρχουσες γνώσεις μου  σε ο,τι έχει να κάνει με τον υπολογιστή στο Νηπιαγωγείο. Φυσικά, δεν σταματάω να μαθαίνω ποτέ και να πειραματίζομαι στην τάξη.
Θα τελειώσω αυτή την εισαγωγή στην ενότητα “Υπολογιστής” λέγοντάς σας οτι για μένα ο υπολογιστής δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα εργαλείο που μπορεί να κάνει τη διδασκαλία μου ενδιαφέρουσα, σύγχρονη και ενίοτε διαδραστική ανάλογα με το πώς θα τον χρησιμοποιήσω.
Για περισσότερα στο θέμα απλά Keep Walking with me:)