Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Μια φορά μια γιαγιά κατάπιε μια μύγα παχια

        …και το αποτέλεσμα στο τέλος ήταν να σκάσει σαν μπαλόνι. Αυτό είναι ένα υπέροχο, αστείο βιβλίο το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δουλέψετε διάφορα θέματα (ζώα, τροφικές αλυσίδες, διατροφή κτλ).

Μια φορά μια γιαγιά κατάπιε μια μύγα παχιά

Για εμάς ήταν η αφορμή για να μιλήσουμε για το μέτρο στην διατροφή μας και να το ορίσουμε χρησιμοποιώντας την γνωστή ρήση: “ το πρωί να τρως σαν βασιλιάς, το μεσημέρι σαν άρχοντας και το βράδυ σαν ζητιάνος”.

Έτσι και εμείς αποφασίσαμε να μάθουμε στην γιαγιά να τρώει όχι μόνο σωστά αλλά και όσο χρειάζεται για να μην έχει προβλήματα υγείας.

Χωριστήκαμε σε δύο ομάδες και η κάθε μία έπρεπε να της ετοιμάσει ένα ημερήσιο μενού. Η γιαγιά θα έτρωγε μόνο το καλύτερο.

20150225_101410

 20150225_101426

Η γιαγιά πήγαινε σε κάθε ομάδα για να βλέπει τα πιάτα που ετοίμαζαν τα παιδιά κάθε φορά.

Στο τέλος, μετά από συγκρίσεις και συζήτηση, αποφασίσαμε για τον νικητή και ταϊσαμε την γιαγιά γιατί της έτρεχαν τα σάλια;)

20150225_102315

       μέτρο1 μέτρο2 μέτρο3

                                      μέτρο5   μέτρο4  γιαγιά

Αυτή είναι μια καλή ευκαιρία να μιλήσουμε κυρίως για την σημασία του πρωϊνού, με το οποίο τα παιδιά …δυσκολεύονται αλλά και να θυμηθούμε το πόσο σημαντικό είναι η διατροφή μας να περιλαμβάνει φρούτα και λαχανικά. Σε αυτό μας βοήθησε και η περιπέτεια του παρακάτω φίλου μας:

                                                  το στρουμπουλό τερατακι-μινωας

Πάντως με τούτα και με κείνα, έχουμε καταφέρει μια μεγάλη ποιοτική βελτίωση στο δεκατιανό των παιδιών. Σε αυτό έχει συντελέσει και ο ανταγωνισμός που έχει προκύψει μεταξύ τους ο οποίος είναι απολαυστικός;).

Keep walking xxx