Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Οι οικογένειες φτιάχνονται με αγάπη

Σήμερα, μιλήσαμε για τις οικογένειες ανα τον κόσμο αλλά και την ποικιλομορφία των οικογενειών βλέποντας την παρακάτω παρουσίαση εικόνων (κλικ επάνω της).
image

Καταλήξαμε στο ότι οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο φτιάχνουν οικογένειες που όμως καμία δεν είναι ίδια με την άλλη. Μιλήσαμε για αυτές τις διαφορές αλλά και για τις περιπτώσεις των παιδιών που για διάφορους λόγους δεν έχουν γονείς. Είδαμε τότε το παρακάτω βίντεο στο YT:
…και καταλήξαμε οτι για όλους υπάρχει κάπου μια οικογένεια. Μπορεί να μην έχει γεννηθεί μέσα σε αυτήν αλλά αν υπάρχει η μαγική κόλλα που φτιάχνει τις οικογένειες τότε σίγουρα αυτή μπορεί να γίνει η οικογένειά του.
Και ποιά είναι η μαγική κόλλα; Την απάντηση μας την έδωσε το υπέροχο βιβλίο της Μεταξά:


οπότε και εμείς καταλήξαμε στο οτι:
IMG_0436
Μετά χωριστήκαμε σε ομάδες των 4-5 παιδιών και κάθε ομάδα πήρε ένα χαρτί  Α3 όπου πάνω υπήρχαν σχεδιασμένα 4 σπιτάκια. Στα παιδιά δόθηκαν και φιγούρες ανθρώπων και τους ζητήθηκε να σχηματίσουν διάφορετικές οικογένειες. Μία σε κάθε σπιτάκι.
          IMG_0444                                   fam1  fam2  fam3
Είναι ενδιαφέρον το οτι ενώ στην αρχή της ημέρας η λέξη οικογένεια περιελάμβανε μια μαμά και έναν μπαμπά οπωσδήποτε, τα παιδιά ολοκλήρωσαν τη μέρα τους φτιάχνοντας αυτό:
IMG_0447


1. μόνο παιδιά στην οικογένεια (ζούν σε ορφανοτροφείο)
2. παιδιά που ζούν με τον παππού και τη γιαγιά.
ή σε άλλες περιπτώσεις, έφτιαξαν μονογονεϊκές οικογένειες.
Μπορείτε εαν θέλετε να τους δώσετε και ανθρωπάκια διαφορετικής φυλής και να συμπεριλάβετε εμφανέστερα το θέμα της υιοθεσίας. Διαφορετικά μπορείτε να “φτιάξετε” και μια οικογένεια μαμάς- μπαμπά χωρις παιδιά, οι οποίοι θα θέλουν να υιοθετήσουν κάποια από τα παιδιά που ζούν στο ορφανοτροφείο (εικ.1).
Τέλος, η κάθε ομάδα παρουσίασε στην Παρεούλα τις οικογένειες που είχε φτιάξει.
IMG_0460

Keep walking xxx