Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Παρουσιολόγιο: “Άπλωσες μπουγάδα σήμερα;”


           Το παρουσιολόγιο που έφτιαξα φέτος για την τάξη μου είναι απλό και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γι’ αυτό τα μανταλάκια που φτιάξαμε με τα ονόματα των παιδιών.

Εκτυπώνετε τα μπλουζάκια, τα πλαστικοποιείτε και αφήνετε το κάθε παιδί να διαλέξει το χρώμα που θέλει. Ύστερα γράφετε με ανεξίτηλο μαρκαδόρο το όνομα του κάθε παιδιού στο κουτάκι της μπλούζας του. Εαν δεν θέλετε να τα κρατήσετε για του χρόνου, γράψτε το όνομα και πλαστικοποιείστε μετά.


MPLOUZAKIA MPLOUZAKIA1 MPLOUZAKIA2 MPLOUZAKIA4
MPLOUZAKIA3 LEYKA

Τα άσπρα μπλουζάκια τα χρησιμοποιώ όταν τα νήπια έχουν μάθει να αναγνωρίζουν το όνομά τους πλέον, οπότε τότε απλώνουμε όλοι τα ασπρόρουχα:). Εάν δεν θέλετε να ξοδέψετε έγχρωμο μελάνι εκτυπώστε τα άσπρα μπλουζάκια εξ αρχής και βάλτε με χριτς χράτς τη φωτογραφία του κάθε παιδιού επάνω.

Στη συνέχεια, εκτυπώνετε και πλαστικοποιείτε τα πουλία (3 ζευγάρια) που θα κρατάνε το σχοινί της μπουγάδας.

                          poulia  poulia1  poulia3

Κάνετε στις μυτούλες τους μια τρύπα περνάτε το σχοινάκι (κορδέλα είναι το δικό μου) και στερεώνετε με ένα διπλόκαρφο από την πίσω μεριά.
Τα διαρρυθμίζετε στον τοίχο σε ζευγάρια το ένα κάτω από το άλλο. Το δικό μας παρουσιολόγιο είναι πιο…”Κερκυραϊκό” ας πούμε, μια και η Κέρκυρα φημίζεται για τις “καντουνομπουγάδες” της.

              P9191181             P9191179


                      parauyr;ofylla            kamares
Τα μανταλάκια των παιδιών μένουν πάντα επάνω στο σχοινάκι. Κάθε πρωϊ τα παιδιά πάνε στη λεκάνη της μπουγάδας (ένα μικρό κουβαδάκι), βρίσκουν  το μπλουζακι με το όνομά τους και κάνουν την αντιστοίχιση με το μανταλάκι τους.


Αυτά για σήμερα, Keep walking ladies;)