Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Χειμωνιάτικο δάσος με πουλιά.

         Για την συμπεριφορά των ζώων το χειμώνα μιλήσαμε σήμερα και με αυτό σαν αφορμή  ξεκινήσαμε να φτιάχνουμε ένα ομαδικό “αρτίστικο” κολάζ εμπνευσμένο από εδώ.

Σχεδιάσαμε με κηρομπογιές γραμμές στο μισό του χαρτιού μας και τις περάσαμε από πάνω με καλά διαλυμένες στο νερό τέμπερες σε διάφορα χρώματα. Αν παρατηρήσετε φτιάξαμε ένα μεγάλο κομμάτι και τρία μικρότερα με γραμμές, δλδ., συνολικά χρησιμοποιήσαμε τέσσερα χρώματα . Ρίξαμε επάνω αλάτι για να δημιουργηθεί το εφέ του χιονιού και τις αφήσαμε να στεγνώσουν κοντά στα καλοριφέρ (αυτό έγινε το πρωί για να προλάβουν να στεγνώσουν καλά).

IMG_4919

Μετά σχεδιάσαμε και κόψαμε κορμούς δέντρων σε άσπρο Α3 στους οποίους προσθέσαμε γραμμές στο πλάι για να δώσουμε διάσταση και λίγο γκρι χρώμα για σκίαση. Δείτε εδώ τους καλλιτέχνες μου εν δράσει.

IMG_4921

Όταν τα χαρτιά μας είχαν πια στεγνώσει σχεδιάσαμε επάνω στο μονόχρωμο μεγάλο κομμάτι το σώμα του πουλιού ενώ το κάθε παιδί επέλεγε από το υπόλοιπο μισό που θα σχεδιαστούν η ουρά και το φτερό (στην ουσία επέλεγε τα χρώματα που ήθελε να έχουν).

σάρωση0069

Αφού τα έκοψαν, τα κόλλησαν ώστε να σχηματιστεί το πουλάκι και μετά όλοι μαζί φτιάξαμε τη σύνθεσή μας.

IMG_4923

Προσθέσαμε και βούλες άσπρης τέμπερας για χιόνι και έτοιμος ο πίνακας που στολίζει το μοναδικό μας παράθυρο;).

IMG_4925

Eαν δεν έχετε χαρτόνι χρωματιστό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άσπρο χαρτόνι  ή χαρτί του μέτρου και να ακολουθήσετε για τα δέντρα την μέθοδο που προτείνεται σε αυτό το βιντεάκι. Όπως και να’ χει βγαίνει πολύ όμορφο και τα παιδιά το λατρεύουν και σαν διαδικασία αλλά και ως αποτέλεσμα.

Keep walking xxx