Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

Πειράματα με πειρατικά πλοία
Διαβάζοντας ένα βιβλίο, που μας έφερε ένας συμμαθητής μας, για το πώς είναι ένα πειρατικό καράβι στο εσωτερικό του είπαμε να προσπαθήσουμε να φτιάξουμε και εμείς το δικό μας.

Χωριστήκαμε σε τέσσερις πειρατικές ομάδες που στόχος τους ήταν να φτιάξουν, με τα υλικά που τους έδωσα, ένα καράβι που να αντέξει όσο τον δυνατόν περισσότερα νομίσματα χωρίς να βουλιάξει στον νερό.

Παρακάτω βλέπετε τις προσπάθειες των παιδιών. Η κάθε ομάδα έχει στο τραπεζάκι της μία λεκάνη με νερό για να δοκιμάζει την επίπλευση του πειρατικού της.
Και εδώ, η στιγμή της αλήθειας. Οι ομάδες τοποθετούν εναλλάξ τις κατασκευές τους στο νερό και εγώ ρίχνω ένα- ένα κέρματα των 2 σεντ πάνω τους ενώ τα παιδιά τα μετράνε. Σταματάω μόνο όταν αρχίζει η βύθιση;)Μετά, η κάθε ομάδα καταγράφει στο χαρτί της τα κέρματα που κουβάλησε το πειρατικό της.
 Στο τέλος της δραστηριότητας προσπαθούμε, παρατηρώντας τις κατασκευές μας, να καταλάβουμε γιατί άντεξε περισσότερο η μία κατασκευή σε σχέση με την άλλη. Ποιες ήταν οι ομοιότητες και οι διαφορές τους, τι θα μπορούσε η κάθε ομάδα να αλλάξει στην κατασκευή της κτλ.

Παρεμπιπτόντως, η αμμοδόχος μας άρχισε να φιλοξενεί το υγρό στοιχείο για χάρη του θέματός μας. Το μόνο που χρειάζεται να έχετε σε επιφυλακή είναι μια σφουγγαρίστρα. Κατά τα άλλα, δεν ξεκολάνε!
Καλή Κυριακή παιδιά μου. Κeep walking xxx