Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Μοίρασμα παιδιών στις γωνιές: κατασκευή “Τσέπες”

Λοιπόν κορίτσια, επειδή μου ζήτησαν πολλοί συνάδελφοι τα γραφικά των σπιτιών για το παρουσιολόγιο τα έχω αναρτήσει στη σελίδα που σας το παρουσιάζω για να μην τα στέλνω με e-mail σε όλους. Δεν περίμενα να έχουν τόση ζήτηση οι καντουνομπουγάδες;).
Για να δείτε τα γραφικά των 3-4 τελευταίων αναρτήσεων και να τα εκτυπώσετε απλά θα κάνετε αυτό που είπε η Χριστίνα. Δεξί κλικ επάνω στο γραφικό που θέλετε και ----->άνοιγμα σε νέο παράθυρο.
 
          Για να’ρθουμε στο θέμα μας λοιπόν, την πρώτη φορά που έφτιαξα μια κατασκευή για γωνιές ήταν πριν έξι χρόνια όταν δίδασκα σε μια τάξη με πολλά παιδιά  όπου τα μισά σχεδόν ήθελαν να παίζουν στη γωνιά μεταμφίεσης καθημερινά. Οι παλιότερες συνάδελφοι προφανώς και το ξέρουν απλά το αναρτώ για όσες δεν το έχουν υπόψιν τους, σαν λύση σε ανάλογα προβλήματα.

Σε ένα πίνακα αναφοράς υπάρχουν οι τσέπες με τις γωνιές (που έχουμε στην τάξη/ μπορεί να αλλάζουν κατα τη διάρκεια της χρονιάς) και τόσα μανταλάκια ή ξυλάκια (χρησιμοποιείστε ο,τι θέλετε) μέσα σε κάθε τσέπη όσα είναι και τα παιδιά που επιτρέπετε να είναι κάθε φορά σε μια γωνιά (Αυτό το καθορίζετε εσείς. Ο αριθμός μπορεί να μεταβάλλετε ανάλογα με τις προτιμήσεις των παιδιών).


P8301167
                                          

Σε κάθε μία από τις γωνιές αυτές υπάρχει και μία ταμπελίτσα που έχει επάνω την τσεπούλα της. π.χ στη γωνιά της βιβλιοθήκης υπάρχει κάπου κολλημένη η ταμπελίτσα με την τσεπούλα της βιβλιοθήκης.

                                                
P8301173


Το πρωϊ κάθε παιδί διαλέγει από τον πίνακα αναφοράς σε ποιά γωνιά θέλει να παίξει. Παίρνει το ξυλάκι από τον πίνακα και το βάζει στην τσέπη της γωνιάς που έχει επιλέξει. Μόλις τελειώσει το παιχνίδι ή θέλει απλά να πάει σε άλλη γωνιά επιστρέφει το ξυλάκι του στον πίνακα αναφοράς και παίρνει το ξυλάκι που αντιστοιχεί στη γωνιά που θέλει να πάει.

Τίς τσέπες από τις βασικές γωνιές σας τις δίνω παρακάτω.


Image10  kavaleto  kouklospito  oikodomiko yliko

                                     vivliothihi  ypologistis


Keep walking παιδάκια:)