Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Μια πρόποση για το 2014

         Μπήκε, λοιπόν, το ‘14. Ας είναι καλότυχο και ας προσπαθήσουμε να του δώσουμε νόημα και ουσία και ως άτομα αλλά και ως κομμάτια ενός μεγαλύτερου συνόλου.
Εμείς ξεκινήσαμε την νέα χρονιά με προπόσεις που αφορούσαν κυρίως όλο τον κόσμο. Βέεεεεεεβαια! Ή είμαστε μικροί κύριοι και μικρές κυρίες, ή δεν είμαστε. Γεμίσαμε τα ποτηράκια μας με χυμό και ένας ένας έκανε την πρόποσή του, την οποία εγώ έγραφα σε ένα χαρτάκι, και μετά αφού σηκώναμε τα ποτήρια μας πίναμε όλοι μαζί “συνυπογράφοντας” έτσι την πρόποση του καθένα;)

vxv
IMG_4836

Μετά μεταφέραμε όλο το παραπάνω στο χαρτί κολλώντας επάνω του τα ποτήρια με τις ψεύτικες πορτοκαλάδες –γκοφρέ που μέσα τους είχαν τις προπόσεις μας.
IMG_4838 IMG_4841
Image2


Ύστερα ασχοληθήκαμε λίγο με τον εαυτό μας και αναζητήσαμε στον καθένα τα καλά του χαρακτηριστικά. Πολλές φορές στην αρχή κάθε χρονιάς βάζουμε στόχους που θέλουμε να πετύχουμε οι οποίοι συχνά γεννιούνται μέσα από κάτι που δεν καταφέρνουμε ή στο οποίο δεν είμαστε αρκετά καλοί. Όμως είναι εξίσου σημαντικό να θυμόμαστε και τις ικανότητές τα ταλέντα ή τις ιδιαιτερότητες που έχουμε και που μας κάνουν ξεχωριστούς. Να έχουμε με λίγα λόγια αυτοπεποίθηση!
Και επειδή η φετινή τάξη μου είναι “μαγική” ήθελα να ξεκινήσουμε τη νέα χρονιά με κάτι υπέροχο και μαγικό, με κάτι που αποδεικνύει για άλλη μια φορά τις δυνατότητες του ανθρώπου όταν αυτός προσπαθεί. Σε οτι αφορά τα παιδιά το ακατόρθωτο μπορούν να το καταφέρουν μόνο οι ήρωες των κινουμένων σχεδίων και… οι ακροβάτες!

 
Keep walking xxx