Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Φθινοπωρινά λαχανικά


           Σήμερα μιλήσαμε για τα λαχανικά του φθινοπώρου και φτιάξαμε κολοκύθες και καλαμπόκια.

Κολοκύθες
PA121229   PA121228        
                         PA120244      PA120246

Σχεδιάστε λωρίδες σε ένα κάνσον και ένα φυλλαράκι και δώστε στα παιδιά να τα κόψουν. Πλατιές, μακριές και πολλές λωρίδες φτιάχνουν τις καλύτερες κολοκύθες. Προσαρμόστε τις στον αριθμό των παιδιών και τα οικονομικά σας. Για αξιοπρεπές αποτέλεσμα χρησιμοποιήστε τουλάχιστον έξι λωρίδες.

Καλαμπόκια

Για τα καλαμπόκια χρησιμοποίησα το υλικό με τις φούσκες που βάζουμε στις συσκευασίες όταν είναι εύθραστa τα αντικείμενα. Αυτό που σκάγαμε όταν ήμασταν μικρές:). 
Βάζετε σε ένα πιάτο κόκκινη, κίτρινη και πορτοκαλί τέμπερα (όχι πάρα πολύ όμως) και βάζετε τα παιδιά να βουτήξουν μέσα το υλικό συσκευασίας από την πλευρά που είναι οι φούσκες. Στη συνέχεια το πατάνε επάνω σε ένα χαρτί κίτρινο δυο τρείς φορές και το αφήνουν να στεγνώσει. Στο μεταξύ κόβουν τα φύλλα του καλαμποκιού που έχουμε σχεδιάσει σε λαχανί κάνσον. Όταν στεγνώσει το χαρτί μας το κόβουμε σε σχήμα καλαμποκιού και τα κολλάμε όλα μαζί σε ένα ξεχωριστό χαρτονάκι.

      PA121233               PA121232

PA120243


Στην ίδια κατασκευή μπορείτε να βάλετε κουμπιά, πομ-πον, μπαλίτσες γκοφρέ, δαχτυλομπογιές ή να ζωγραφίσετε μπαλίτσες με μπατονέτες.

Keep walking ;)