Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Η εγκυμονούσα Άνοιξη και τα παιδιά της

         Την φέραμε την άνοιξη στην τάξη μας νωρίς νωρίς και φέτος για να την χορτάσουμε. Θέλησα τα παιδιά να συνδέσουν την εποχή αυτή με την γέννηση της φύσης και γι’ αυτό ετοίμασα μια εγκυμονούσα άνοιξη

IMG_5600

και τους ζήτησα να διαλέξουν από τις εικόνες, εκείνα τα πλάσματα που ετοιμάζονται να “γεννηθούν” και να τα κολλήσουν στην κοιλιά της. Φυσικά τα παιδιά μπορούν και να ζωγραφίσουν τα ίδια τις εικόνες αυτές.

                                                   άνοιξη έγγυος άνοιξη σχέδια

Έτσι, φτιάξαμε μια άνοιξη-βιβλίο που ζωγραφίσαμε και στολίσαμε μ’ αυτή τον πίνακά μας. Εαν παρατηρήσετε, είναι κίτρινη γιατί για κάποιο λόγο ήθελαν να την κάνουν Κινέζα! Η επίδραση από τις φυλές δεν έχει περάσει ακόμα, αλλά και από την άλλη γιατί η άνοιξη να μην είναι κινέζα δηλαδής; (Το ίδιο συνέβη και με την επόμενη δραστηριότητα.)

IMG_5613

Και φυσικά επειδή αγαπάμε την φύση, και κυρίως τα μικρούλικα πλάσματα που ετοιμάζονται να γεννηθούν σ’ αυτήν, αποφασίσαμε να ετοιμάσουμε τα παιδιά-φύλακες της Άνοιξης. Φτιάξαμε με κολάζ ο καθένας το δικό του παιδί-φύλακα,

                         κοριτσι αγορι πινακιδες λουλούδια ποδια

και ακολουθώντας την πρόταση “ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ” που είχα γράψει σε ένα χαρτί, τα παιδιά μου υποδείκνυαν τη σειρά και εγώ τα κολλούσα στον τοίχο.

image IMG_5611

Καλό μας μήνα! Κeep walking xxx