Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Oι θεοί του Ολύμπου (μέρος 2ο)

banner_greece_gods


Και συνεχίζοντας για τους θεούς μάθαμε και για τους υπόλοιπους Ολύμπιους και φυσικά συμπληρώσαμε το χθεσινό κολάζ.


-- Αν κάνετε το θέμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και αυτό το απλό σταυρόλεξο που έφτιαξα.

σάρωση0036
-- Ακόμη υπάρχει και ένα ωραίο παιχνίδι ερωτήσεων στο KIDΕPEDIA, τόμος 15 (Μυθολογία) που έχει να κάνει με τα σύμβολα του κάθε θεού. Μπορείτε να κατεβάσετε όλο τον τόμο σε δύο μέρη: 15α και 15β.

-- Eπίσης, μπορείτε να φτιάξετε πλαστικοποιημένες καρτέλες με τους θεούς και να παίξετε διάφορα παιχνίδια. Τις καρτέλες των θεών μαζί με άλλους μυθικούς χαρακτήρες μπορείτε να τις κατεβάσετε από εδώ.
P2170218
Εγώ απλά έβγαλα σε ασπρόμαυρη φωτοτυπία τον κάθε θεό x5 και παίξαμε ένα ψυχοκινητικό παιχνίδι ανά ομάδες των 5 παιδιών (μια και μέσα στην τάξη δεν έχουμε χώρο για τρέξιμο και έξω έβρεχε:( Βάλαμε κάτω 5 στεφάνια και αραδιάσαμε τριγύρω όλες τις εικόνες των θεών. Στη σύνέχεια τα παιδιά με τη συνοδεία μουσικής χόρευαν γύρω από τα στεφάνια. Μόλις αυτή σταματούσε, εγώ φώναζα το όνομα ενός θεού τον οποίον τα παιδιά  έπρεπε να βρουν και να τρέξουν κρατώντας τον να μπουν σε ένα στεφάνι. Κάθε φορά βγάζαμε και ένα (βλ. μουσικές καρέκλες αλλά λίγο πιο δύσκολο). Νικητής, εκείνος που έμενε τελευταίος και είχε πάρει κάθε φορά και τον σωστό θεό.
Τα προνήπια έπαιξαν ξεχωριστά από τα νήπια.

-- Τέλος, θα ήθελα να είχα ακούσει και τα μελοποιημένα ποιήματα του Γ. Σακελλαρίδη από το βιβλίο του "  Για του Ολύμπου τους θεούς τραγούδια, χρώματα, χορούς" αλλά δυστυχώς το ανακάλυψα μόλις χτες. Αν κάποια συνάδελφος γνωρίζει για αυτή τη δουλειά ας αφήσει ένα σχόλιο για να ξέρουμε αν αξίζει να την αποκτήσουμε.


       Αυτά και για σήμερα πολλά φιλιά σε όλους και Keep walking ;)