Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Οι παπαγάλοι των πειρατών



Τελευταία ανάρτηση για αυτή την σχολική χρονιά, έτσι για να μην αφήσουμε και το θέμα μας ανολοκλήρωτο, είναι οι παπαγάλοι των πειρατών.
Με αφορμή τα ωραία χρώματα των φτερών τους, ξαναθυμηθήκαμε τις μίξεις των χρωμάτων και πειραματιστήκαμε με καινούργιες.
Έτσι, χωριστήκαμε σε πειρατικές ομάδες και η κάθε μία είχε σαν αποστολή να βρει στον καπετάνιο (δλδ σε μένα;) τον παπαγάλο της αρεσκείας του. Για κάθε ομάδα αυτός είχε διαφορετικό χρώμα. Πότε ήταν πορτοκαλί, πράσινος ή μωβ αλλά και γκρι, ροζ και καφέ. Η ομάδα που θα έβρισκε τον παπαγάλο στα χρώματα που ζητούσε ο καπετάνιος θα στελέχωνε και το πειρατικό καράβι.
Εδώ οι προσπάθειες των παιδιών,


Και εδώ τα αποτελέσματα. 



Φυσικά, επειδή οι παπαγάλοι έχουν το χάρισμα να αναπαράγουν τους ήχους που ακούνε, δεν γινόταν να μην το εκμεταλλευτούμε αυτό. Έτσι ο μικρός μας πειρατής προσπαθεί πολύ να μάθει στον παπαγάλο του να επαναλαμβάνει τις λέξεις που του λέει αλλά ο παπαγάλος του είναι κομμάτι τζαναμπέτης και γενικώς «άλλα λέει η θεια μου …άλλα ακούν τα αυτιά μου». Οπότε επαναλαμβάνει λέξεις που μοιάζουν ηχητικά (ομοιοκαταληκτούν) με του πειρατή αλλά δεν είναι ίδιες. Τα παιδιά καλούνται να μαντέψουν τα λεγόμενα του παπαγάλου. 
Με τούτα και με κείνα τελειώσαμε την ενότητά μας, κάναμε και μια θαλασσινή παράσταση, θυμηθήκαμε, συγκινηθήκαμε, φιληθήκαμε και δώσαμε οι μισοί ραντεβού για τον Σεπτέμβρη. Οι υπόλοιποι πέρασαν επιτυχώς τις δοκιμασίες αυτής της μικρής θάλασσας και είναι έτοιμοι να ταξιδέψουν του χρόνου σε μια μεγαλύτερη. Και όσο μεγαλώνουν, τόσο θα μεγαλώνει και η θάλασσα μαζί τους μέχρι γίνουν ικανοί να ταξιδεύουν μόνοι για να ανακαλύψουν τις δικές τους. Ας είναι καλοτάξιδα τα μικρά μας!
Σας ευχαριστώ πολύ για άλλη μια χρονιά που με εμπνεύσατε με τις υπέροχες δουλειές σας και με κάνατε να νιώσω περήφανη που είμαι κομμάτι του πιο σημαντικού κλάδου της εκπαιδευτικής κοινότητας: των νηπιαγωγών. Εις το επανιδείν!

Keep walking xxx