Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Μασκότ Ολυμπιακών Αγώνων

           Και φτάσαμε στις μασκότ των ολυμπιακών αγώνων κάποιες από τις οποίες εμείς γνωρίσαμε μέσα από το blog του 4ου Δημοτικού σχολείου Μεταμόρφωσης.
Ακόμη μάθαμε για τις μασκότ των φετινών ολυμπιακών αγώνων, τους Γουένλοκ και Μάντβιλ. Τις παρατηρήσαμε καλά και με τη βοήθεια της πρώτης εικόνας έδωσα στα παιδιά απαντήσεις γι’ αυτά που με ρωτούσαν. Τις συγκρίναμε με τους Φοίβο και Αθηνά και καταλήξαμε οτι τα καινούργια μασκοτάκια μοιάζουν σαν εγγονάκια των ελληνικών;)
                GN29096C          MASKOT
Αν και δεν άφησαν θετικές εντυπώσεις με την εμφάνισή τους, εμένα μου άρεσαν γιατί τις είδα μέσα από τα μάτια των παιδιών μου και σύμφωνα μ’ αυτά πρόκειται για “σούπερ κουκλάκια ήρωες”:). Άλλωστε πως μπορεί να μην σου αρέσει κάτι που αντιπροσωπεύει ένα τόσο μοναδικό γεγονός που ίσως θα πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε πως να το ξανακάνουμε αυθεντικό και ουσιώδες όπως ήταν στην αρχαία Ελλάδα.
Μιλώντας, λοιπόν, για την φετινή Ολυμπιάδα είδαμε εικόνες από το Λονδίνο αλλά και πόσο μακρυά είναι αυτό σε σχέση με τη χώρα μας. Έπρεπε να γνωρίσουμε τη χώρα και την πόλη αυτών των δύο μασκότ πριν αποφασίσουμε να τους αλάξουμε και εμφάνιση, κοινώς “τα φώτα”, μέσα από το παρακάτω παιχνίδι (κλικ πάνω του για να το δείτε):
image
Στην ίδια ιστοσελίδα θα βρείτε και πολλά παιχνίδια με τις δύο μασκότ.
Τέλος, αποφασίσαμε να φτιάξουμε τις δικές μας αληθινές κουκλίτσες. Εκτύπωσα σε μισό Α3 την κάθε μασκότ, δίπλωσα το Α3 στη μέση και ζήτησα τα παιδιά να το βάψουν όπως ήθελαν και να το κόψουν ΔΙΠΛΩΜΕΝΟ.
                               γουενλοκ    μαντβιλ
Μετά γεμίσαμε τις κουκλίτσες με εφημερίδες τις κλείσαμε περιμετρικά με επισυναπτήρα και έτοιμες!
P6010547
P6050549    P6050555




Κeep walking xxx