Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Ξεψαρώσαμε!

        Θα τελειώσω την τελευταία ανάρτηση, διδακτικού περιεχομένου, με αυτά που κάναμε τις τελευταίες μέρες και είχαν να κάνουν με τα ψάρια.

Μιλήσαμε και διαβάσαμε για την ανατομία τους, την τροφή, τους τρόπους προσαρμογής τους στο περιβάλλον της θάλασσας ανάλογα με το είδος, αλλά και τον κύκλο της ζωής τους.

Ετοίμασα για τα παιδιά ένα παιχνίδι στο οποίο έπρεπε να ακολουθήσουν τις οδηγίες που έλεγε η κάθε κάρτα με τη σειρά που δίνονταν. Χωριστήκαμε σε δύο ομάδες και η κάθε ομάδα πήρε από μία γυάλα. Στη μέση βρίσκονται δύο στοίβες καρτών, με βάση το επίπεδο δυσκολίας, με οδηγίες. Η μία στοίβα δίνει 5 βαθμούς και η άλλη 10 . Ο παίχτης της κάθε ομάδας επιλέγει κάρτα από την στοίβα που θέλει. Αν ακολουθήσει σωστά τις οδηγίες τότε βάζει στη γυάλα της ομάδας του ένα ψαράκι με τον βαθμό που κέρδισε. Εάν χάσει το ψαράκι το κερδίζει η άλλη ομάδα. Απαγορεύονται οι βοήθειες από συμπαίκτες, ενώ ο κάθε παίχτης δικαιούται να ακούσει την οδηγία σε επανάληψη μία φορά πριν την εκτελέσει.

fish fish1 fish2 fish3fish4 fish5

IMG_3259

Όταν τελειώσουμε υπολογίζουμε το άθροισμα των ψαριών. Είναι ευκαιρία να κάνετε προσθέσεις με δεκάδες εαν έχετε προχωρήσει στα αθροίσματα.

IMG_3261

Και επειδή θέλαμε να δούμε και τα ψάρια ζωντανά, επισκεφτήκαμε ένα ενυδρείο στην Παλαιοκαστρίτσα ( Corfuaquarium).

IMG_3275 IMG_3279

που είχε εκτός από ψάρια και ερπετά

IMG_3285 IMG_3290

τα οποία όχι μόνο αγγίξαμε

IMG_3294

αλλά και φορέσαμε!

20130611_112414

Εγώ ούτε που το άγγιξα το ζωντανό;).

Ε! αυτή ήταν και η απόδειξη οτι επιτέλους…

IMG_3264

              ψαρια ψάρια

Τέλος το νηπιαγωγείο για τους περισσότερους από μας. Όμως δεν την γλιτώνουν όλοι. Κάποια ψαράκια που τα βλέπετε με φορά προς τη γυάλα είναι προνήπια και θα ξαναμπούνε μέσα;). Έχετε δρόμο πουλάκια μου ακόμα εσείς!

Λοιπόν,  οι πρωταγωνιστές της φετινής χρονιάς σας αποχαιρετάνε από την μαγική Παλαιοκαστρίτσα (το λινκ είναι για τους ξένους;) με ένα κόσμιο ενσταντανέ  από την παραλία.

20130611_112829

(στο μεταξύ λίγο πριν, ο άνθρωπος με τις ξαπλώστρες τραβούσε τα μαλλιά του γιατί οι τουρίστες την έκαναν με “ελαφρά” μόλις έβλεπαν αυτό… )

IMG_3299

      Βροχή οι πέτρες στη θάλασσα συνοδευόμενες από πολεμικές ιαχές! Τς τς!   Αγόρια ;)

Keep walking xxx