Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Κέρκυρα: τουρισμός και μουσική

          Καμιά φορά ο χρόνος είναι τόσο λίγος και αυτά που πρέπει να κάνεις ατέλειωτα, που οι αναρτήσεις πάνε μοιραία πίσω. Οπότε σήμερα για να ολοκληρώσουμε το θέμα της Κέρκυρας θα σας πώ κάποιες από τις δραστηριότητες που κάναμε την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Επειδή στην Κέρκυρα ο τουρισμός είναι κομμάτι της ζωής των παιδιών, είτε άμεσα είτε έμμεσα δεν θα μπορούσαμε να μην μιλήσουμε γι’ αυτόν. Έτσι ξεκινήσαμε βρίσκοντας τους λόγους για τους οποίους οι τουρίστες έρχονται στο νησί μας. Επικεντρωθήκαμε στη χρήση επιθέτων, όπως όμορφος, νόστιμος,ηλιόλουστος, καθαρός, φιλικός κτλ.

Στη συνέχεια μιλήσαμε για τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να διαφημίσουμε το νησί μας και παρατηρήσαμε πώς είναι φτιαγμένη μια διαφημιστική μπροσούρα (κλίκ στην εικόνα για μετάβαση).

P5092190

Μετά διαβάσαμε ένα ποίημα που περιέγραφε την Κέρκυρα και προσπαθήσαμε να το ντύσουμε με εικόνες για να φτιάξουμε ένα δικό μας διαφημιστικό φυλλάδιο.

IMG_0653 IMG_0656 

σάρωση0001

Για να ξεσκάσουμε χορέψαμε και μια “Ρούγα”. Γιατί έτσι μας αρέσει;)

Φυσικά, δεν θα μπορούσαμε να μην αφιερώσουμε μια ημέρα για τη μουσική μια και η τέχνη αυτή  έχει βαθιές ρίζες σ’ αυτόν τον τόπο. Φιλαρμονικές, χορωδίες και καταπληκτικούς μουσικούς, συνθέτες και ερμηνευτές. Εμείς επικεντρωθήκαμε, πού αλλού;…στις φιλαρμονικές μας, που είναι πολλές και υπέροχες!

Χωριστήκαμε σε δύο ομάδες και φτιάξαμε καπέλα για τις φιλαρμνικές της τάξης μας.

IMG_0663   IMG_0664

IMG_0665

Keep walking μάτια :)