Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Τα όργανα του ανθρώπινου σώματος και το αναπνευστικό σύστημα.


         Σήμερα, είδαμε μερικά από τα σημαντικότερα όργανα του ανθρώπινου σώματος (μυαλό, καρδιά, πνεύμονες, συκώτι, στομάχι και παχύ και λεπτό έντερο) και μάθαμε ποιά είναι η θέση τους μέσα σ’ αυτό.

PB041341     PB041348  PB041350



organa


Στη συνέχεια μιλήσαμε για τον αναπνευστικό σύστημα. Αυτό που έκανε εντύπωση στα παιδιά είναι το οτι δεν σταματάμε να αναπνέουμε ακόμα και όταν κοιμόμαστε:). Είδαμε πώς μπαίνει στο σώμα ο αέρας, πώς φουσκώνουν οι πνέυμονες και πώς ξεφουσκώνουν στην εκπνοή. Φτιάξαμε μάλιστα και ένα ομοίωμα του συστήματος αναπνοής.

                                          ANAPNOH

Έδωσα στα παιδιά τα παρακάτω υλικά και τα παρότρυνα να μου πούν πώς θα κολλήσουμε το κάθενα για να φτιάξουμε τους πνεύμονές μας. (Στη φωτο δεν φαίνονται όλα τα υλικά γιατί στην πορεία τα παιδιά ήθελαν να προσθέσουμε και άλλα όργανα). Η δραστηριότητα είναι εμπνευσμένη από το διαδίκτυο. Έτσι φτιαξαμε αυτό:
                         PB041340  PB041351 
   
                     PB041357       PB041358

Επειδή θα σας ζητήσουν όλα τα παιδιά να φουσκώσουν και να ξεφουσκώσουν τους “πνεύμονες” πάρτε 5-6 καλαμάκια κόψτε τα στα τρία το καθένα, και κάθε φορά που θέλει να κάνει ένα άλλο παιδί προσαρμόζεται το μικρό κοματάκι από το καλαμάκι που κόψατε επάνω στο καλαμάκι του πνεύμονα για λόγους υγιεινής.

Αυτά για σήμερα. Εύχομαι ένα καλό Σαββατοκύριακο σε όλους. Keep walking παίδες;)