Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Προαναγνωστικό παιχνίδι: ψάρεμα

image

          Λοιπόν αυτό είναι ένα παιχνιδάκι που έφτιαξα για τα παιδιά μου. Για να το φτιάξετε θα χρειαστείτε μαγνητική ταινία, δύο μαγνητάκια κεραμικά και το παρακάτω υλικό πλαστικοποιημένο και κομμένο (ξέρω τα ψάρια είναι ένα θέμα…:).

 

  psari1 Image4 Image5 Image2

  lexi1  lexi2

Απλά πράγματα. Χωρίζουμε τα παιδιά σε δύο ομάδες. Ένα παιδί από κάθε ομάδα είναι ο ψαρας και κάθεται σε μια καρέκλα απέναντι από τον ψαρά της άλλης ομάδας. Μέσα στο στεφάνι, που είναι στα πόδια τους μπροστά, υπάρχουν σκόρπια τα γράμματα από τις λέξεις που θέλουμε να ψαρέψουν. Τα υπόλοιπα παιδιά κάθονται στην ομάδα τους και περιμένουν ο ψαράς τους να ψαρέψει το σωστό γράμμα. Κάθε φορά που πιάνει ένα, με τη σειρά το κρεμάνε με μανταλάκια στο σχοινί τους για να “ξεραθεί” (όπως κάνουν οι Εσκιμώοι;). To σχοινί το στερεώνουμε σε δύο καρεκλάκια. Κερδίζει η ομάδα που έχει κρεμάσει πρώτη τα ψάρια/λέξη και φυσικά είναι στη σωστή σειρά.

 

P1180024

P1180031

 

Σημείωση: Έκανα την εξυπνάδα στην αρχή και έβαλα μακρύ κορδονάκι στα καλάμια, για να γίνει δυσκολότερο. Αν, όμως βάλετε τα παιδιά τόσο κοντά να ψαρεύουν τα κορδόνια θα μπερδεύονται εύκολα με την ταλάντευση και το παιχνίδι κάθε δυο και τρεις θα σταματάει (όπερ και εγένετο στην περίπτωσή μου). Οπότε, κοντά κορδόνια.

Και επειδή το ξέχασα στην προηγούμενη ανάρτηση να το βάλω, σας δίνω και 2 πατρόν αν θέλετε να φτιάξετε Εσκιμώους –κορίτσι/αγόρι. Στη θέση του προσώπου κολλήστε τις φωτογραφίες των παιδιών.

                                    ESKIMOS KORITSI   ESKIMWOS AGORI

 

Keep walking xxx