Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Κατασκευές για τη γιορτή της μητέρας.

                                                   m6 copy

            
       flower  Κάρτα ή κολάζ παλάμη

Αυτή είναι μία κατασκευή-κολάζ που βρήκα στο διαδίκτυο και είναι αρκετά απλή αλλά και χαριτωμένη.

               P4300612         σάρωση0057

Μπορείτε να γράψετε “Μ Α Μ Α σε” στα 5 λουλούδια και ΑΓΑΠΩ μέσα στην παλάμη. Η παλάμη στην κατασκευή της φωτογραφίας είναι κολλημένη από πίσω. Θα μπορούσατε όμως για να έχει περισσότερο τη μορφή κάρτας να κόψετε 2 γλάστρες να τις κολλήσετε μεταξύ τους περιμετρικά εκτός από την πάνω μεριά (να γίνει δλδ σαν φάκελος ανοιχτός) και να σχηματίσετε το χεράκι του παιδιού κανονικά, να μην το κολλήσετε πίσω ώστε να μπορεί να μπαινοβγαίνει στη γλάστρα. Τέλος, για λουλούδια βάζετε ότι υλικό σας αρέσει ή έχετε. (χαρτόνι, τσόχα, αφρώδες, γλασέ, κυψελωτό).

    flower  Κάρτα: Ο καθρέφτης της βασίλισσας
Αυτή είναι μια δική μου ιδέα για κάρτα. Βέβαια τη φανταζόμουν με άλλα χαρτόνια αλλά λιτότης παίδες μου:)

P5030654 P5030658P5030663 P5040687
                 σάρωση0059              P5040686
Ο καθρέφτης είναι αυτοκόλλητο ρολό και το βρήκα στο Telemarketing. Χρειάστηκα πολύ λίγο και μου έχει περισέψει το μεγαλύτερο μέρος. Η διακόσμηση έγινε με γκλίτερ όμως μπορείτε να κολλήσετε επάνω ό,τι σας αρέσει.

    flower  Κατασκευή: μήνυμα σε γλαστράκι.
       Θα χρειαστείτε:
                                        
                                             P5030639















Οι καρδιές και τα στρογγυλά είναι από χρωματιστό πηλό. Μπορείτε να πάρετε τον άσπρο και μόλις τον ψήσετε (λέει οτι στεγνώνει με τον αέρα αλλά θα αργήσει λίγο όποτε βάλτε τα στο φούρνο για γρήγορα) τα παιδιά τον βάφουν και μόλις στεγνώσει γράφουν το γράμμα “μ” στους κύκλους. Αν δεν έχετε πηλό χρησιμοποιήστε πλαστελίνη. Τα κυπελάκια παγωτού τα αγόρασα από τον Βασιλόπουλο, 30τμχ= 2 ευρώ. Ίσως να μπορείτε να βρείτε αλλού και φθηνότερα ή και μεγαλύτερα σε μέγεθος. Αυτά είναι σαν αυγοθήκες περίπου. Επίσης, εννοείτε πως αντί για τούλι μπορείτε να βάλετε γκοφρέ. Μία προσθήκη που θα έκανα θα ήταν να κολλήσω φούξια γκλίτερ στις καρδιές.

Αυτά παιδιά μου για σήμερα. Πολλά φιλιά και Keep walking.