Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Ο εαυτός μου: μικρά μοναδικά θαύματα

         Την εβδομάδα που τρέχει ασχολούμαστε με τους εαυτούς μας. Είδαμε φωτογραφίες από τη γέννησή μας  και προσπαθήσαμε να βρούμε ποιος είναι ποιος. Είπαμε οτι ο καθένας μας είναι ένα μικρό θαύμα και φτιάξαμε μωρουδιακές σαλιάρες με τα ονόματά μας έτσι για να γιορτάσουμε το γεγονός της γέννησής μας;)

IMG_4026  IMG_4027

σαλιάρες

Ήθελε, όμως, και ένα καινούργιο κορίτσι να έρθει στην τάξη μας και να μας μιλήσει για τον εαυτό του. Έτσι την αφήσαμε να συστηθεί.

…μας είπε, και αφού διαβάσαμε αυτά που είχε να μας πει συζητήσαμε τον τρόπο με τον οποίο περιέγραφε τον εαυτό της (ηλικία, οικογενειακή κατάσταση, ενδιαφέροντα, τι της αρέσει και τι όχι, προτιμήσεις κτλ).  Έτσι και εμείς πήραμε θάρρος και μιλήσαμε για τα αγαπημένα μας χρώματα, φαγητά, παιχνίδια και μάλιστα τα ζωγραφίσαμε πάνω στα “μπαλόνια του εγώ”.

                                       mpaloni1   mpaloni2

Σήμερα, παρατηρήσαμε τα χαρακτηριστικά μας βρήκαμε ομοιότητες με τα υπόλοιπα παιδιά της τάξης και φτιάξαμε πίνακες καταγραφής(μαλλιά, μάτια κτλ). Μετά ο καθένας έφτιαξε με πλαστελίνη το πορτραίτο του πάνω σε ένα πλαστικό πιατάκι.

IMG_4032IMG_4034

Σε αυτή την άσκηση δώσαμε έμφαση στο που τοποθετούνται σε ένα πρόσωπο τα χαρακτηριστικά (χωρικά).

Μετά έδωσα στα παιδιά μεγεθυντικούς φακούς και τους ζήτησα να παρατηρήσουν το εσωτερικό των δαχτύλων τους. Αφού είπαμε οτι οι γραμμές στα δάχτυλα των χεριών μας είναι μοναδικές για τον καθένα, τις αποτυπώσαμε  πάνω σε παλάμες που είχα κόψει,

IMG_4042   IMG_4046      

και μετά παρατηρήσαμε ο ένας του άλλου.

Στο τέλος, είπαμε να βάλουμε τα παλαμάκια μας να κρατάνε τα μπαλόνια που φτιάξαμε εχθές μια και σήμερα είχε αρκετό αέρα και υπήρχε κίνδυνος να μας φύγουν;).

IMG_4047

Αυτά για σήμερα, Keep walking xxx