Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Δημητριακά: από το σιτάρι στο ψωμί

       Τα δημητριακά αποτελούν τη βάση της διατροφής στην μεσογειακή πυραμίδα κι γι’ αυτό ξεκινήσαμε με αυτά. Συγκεκριμένα βάλαμε σε χρονική σειρά τον τρόπο με τον οποίο φτιάχνεται το ψωμί (τις εικόνες θα βρείτε εδώ)
    image
και στη συνέχεια, φτιάξαμε και τα δικά μας ψωμάκια στην τάξη για να να φουσκώσει το ζυμαράκι μας στο φούρνο για κανα 40λεπτο (2ωρο δεν είχαμε την πολυτέλεια να έχουμε αλλά φούσκωσε μια χαρά σκεπασμένο στους 100 βαθμούς) και ύστερα να προλάβουν να ψηθούν για να τα έχουμε έτοιμα στο δεκατιανό μας. Τη ζύμη την βάλαμε σε θηκούλες για κεκάκια τις οποίες λαδώσαμε πολύ καλά και το αποτέλεσμα ήταν πεντανόστιμο. Την συνταγή θα βρείτε εδώ. Εγώ απλά πρόσθεσα και ένα κ.γ ζάχαρη.
20150209_092723
Είπαμε να περιμένουμε να κρυώσουν αλλά τα φάγαμε ενώ αχνίζανε γιατί δεν κρατιόμασταν;).
Και επειδή κανένα από τα παιδιά δεν είχε δει πως είναι το σιτάρι, ήταν μια καλή ευκαιρία να το χρησιμοποιήσουμε για να το κολλήσουν μέσα στο γράμμα Δ στις παρακάτω εργασίες.
                            20150210_092017
                                                   δπρ δν
Καλή Τσικνοπέμπτη! Keep walking xxx