Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Ιστορία: “ Ο χορός της Λαμπρής”


          Πέρυσι αγόρασα ένα μικρό βιβλίο, “Ξεχωριστές πασχαλινές ιστορίες Νο 2”, Ρώσση-Ζαΐρη Ρένα, εκδ. Άγκυρα, το οποίο περιλαμβάνει τρεις ιστορίες βασισμένες σε κείμενα των Παπαδιαμάντη, Καρκαβίτσα και Κρυστάλλη. Υπάρχει και Νο 1. Το αγόρασα περισσότερο γιατί είναι μια καλή ευκαιρία να γνωρίσουν τα παιδιά αυτούς τους μεγάλους Έλληνες συγγραφείς. Δεν είναι πολύ ακριβά και αξίζει να τα έχετε στη δική σας βιβλιοθήκη ή καλύτερα στου σχολείου. Περιέχουν και CD.
Από το βιβλίο ξεχώρισα το κείμενο του Κρυστάλλη “ Ο χορός της Λαμπρής” γιατί διαβάζοντάς το είναι σαν να κοιτάζεις ένα ζωγραφικό πίνακα που αναπαριστά το Πάσχα. Εξαιρετική η περιγραφική ικανότητα του Κρυστάλλη και πολύ καλό κείμενο για δραστηριότητες γλωσσικές, μαθηματικές, καλλιτεχνικές, ψυχοκινητικές.

σάρωση0061    σάρωση0062   σάρωση0057

Ενδεικτική δραστηριότητα: Χωρίστε τα παιδιά σε ομάδες και αφήστε τα να διαλέξουν μία σκηνή από αυτές που περιγράφει ο συγγραφέας και να τη ζωγραφίσουν. Στη συνέχεια συνθέστε το Πάσχα κολλώντας τις ζωγραφιές των ομάδων σε ένα μεγάλο χαρτόνι ή σε χαρτί μέτρου.

Και λίγα λόγια για τον συγγραφέα:
                                                  Krystallhs
Καλή εβδομάδα να ‘χετε και Keep walking:)