Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Oι πέντε μου αισθήσεις


       “Μαζεύω τα σύνεργά μου: όραση, ακοή, γέψη, όσφρηση, αφή, μυαλό, βράδιασε πια, τελεύει το μεροκάματο, γυρίζω σαν τον τυφλοπόντικα σπίτι μου, στο χώμα. Όχι γιατί κουράστηκα να δουλεύω, δεν κουράστηκα, μα ο ήλιος βασίλεψε.”
Νίκος Καζαντζάκης
 
Στα πλαίσια του θέματος “το σώμα μου” αυτή την εβδομάδα θα μιλήσουμε για τις αισθήσεις μας. Πώς αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα γύρω μας; Τι χρειαζόμαστε γι’ αυτό;
 
                                           σάρωση0009
(Αν δεν κάνω λάθος η εικόνα είναι από το βιβλίο της MODERN TIMES Η ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ, χωρίς να είμαι σίγουρη γιατί το έχω φωτοτυπήσει πριν δύο χρόνια.)
 
Εκφράσεις/ γνωμικά/ παροιμίες:
 
εκφράσεις για τις αισθήσεις


Μπορείτε να φτιάξετε και ένα λουλούδι – κολάζ. Εκτυπώστε το λουλούδι σε χαρτονάκι και ζητήστε από τα παιδιά να το κόψουν Στη συνέχεια θα κόψουν τα όργανα των αισθήσεων από περιοδικά και θα τα κολλήσουν στο σωστό πεταλάκι. Αν έχετε χρόνο, βάλτε τα παιδιά να βγάλουν φωτογραφίες το πρόσωπό τους. Εκτυπώστε τις φωτογραφίες και ζητήστε από το κάθε παιδί να κόψει τα δικά του χαρακτηριστικά.
Σημείωση: Είναι μια καλή ευκαιρία να μάθετε στα παιδιά να χρησιμοποιούν τη φωτογραφική μηχανή για να φωτογραφίσουν τους φίλους τους.

 PB071296    Image2                                                        

Καλή εβδομάδα και Keep walking xxx