Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Αποκριάτικες κατασκευές

          Η πιο συνηθισμένη κατασκευή που φτιάχνουμε στο Νηπιαγωγείο εκτός από τη μάσκα είναι και το καπέλο.
Το πιο εντυπωσιακό αλλα και εύκολο αποκριάτικο καπελάκι μου το έδειξε  μια συνάδελφος από τη Λάρισα και είναι το καπέλο του Αρλεκίνου:

P2190234
  σάρωση0001 (2)

Οι επιλογές διακόσμησης του καπέλου είναι πάρα πολλές και δείχνει “υπερπαραγωγή” πάνω στα μικρά κεφαλάκιa:). Δοκιμάστε το!

Ένα άλλο που θα το βρείτε στο KIDePEDIA (τόμος για το Καρναβάλι) είναι το καπέλο αράχνη:

σάρωση0001      σάρωση0002

Φυσικά κορώνες για τις πριγκίπισσες της τάξης αλλα και καπέλο πεταλούδα.

σάρωση0068     σάρωση0055

Κλασικά διακοσμητικά αξεσουάρ για καπέλα πειρατή και ινδιάνου

σάρωση0066    σάρωση0067

Και τέλος μερικές εύκολες κατακευές που μπορείτε να φτιάξετε “παρεπιπτόντως” που λέμε ;)

σάρωση0054    P2150214(είναι το πίσω μέρος όπου κολλάμε τη διαφάνεια.


σάρωση0053 Γίνετε πολύ ωραίο ακόμα και σαν καπέλο για τα κορίτσια (τύπου “μολις γύρισα από τις Βρετανικές Ιπποδρομίες”) με φτερά στη μεση και πούλιες.

σάρωση0052 Κουτί- πειρατής για καραμέλες, από τη στρογγυλή συσκευασία με τα τυράκια.


Ελπίζω, να σας φανούν χρήσιμα και κυρίως να σας εμπνεύσουν για να φτιάξετε με τα παιδάκια σας καινούργιες και καλύτερες κατασκευές! Keep walking xxx.

4 σχόλια:

  1. Υπέροχα όλα, μου έδωσες πολλές ιδέες για του χρόνου, Ευχαριστώ πολύ!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μυρτώ καλημέρα! Το καπέλο του αρλεκίνου είναι καταπληκτικό!!! Μου αρέσει πολύ και θα το φτιάξω! Ηθελα να σε ρωτήσω για τον πειρατή με το κουτάκι από τυράκια. Μήπως έχεις κάτι αντίστοιχο και για κοριτσάκια? Σκεφτόμουν να τους τα έφτιαχνα και να τους τα έδινα την ερχόμενη εβδομάδα στο πάρτι. Σε ευχαριστώ και πάλι πολύ! Χριστινα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όχι ρε Χριστινάκι δυστυχώς δεν έχω. Το πιο εύκολο όμως που μου έρχεται στο μυαλό είναι μια πριγκίπισσα λουλουδιών. Θα χρειαστείς το στρογγυλό κομμάτι όσο και το καπάκι για πρόσωπο, πεταλάκια 5-6, μια κορώνα. Κολλάνε την κορώνα ψηλά στο καπάκι και διπλά της περιμετρικά από το καπάκι τα πεταλάκια (Κορώνα και πέταλα θα προεξέχουν). Στη μέση θα κολλήσετε το πρόσωπο. Βάλτε ματάκια που κουνιούνται και χρυσόσκονη στην κορώνα. Τέλος, κάντε μια ελαφριά τσάκιση στα πέταλα στη μέση για να γίνουν πιο ρεαλιστικά. Ελπίζω να σας αρέσει. Φιλιά πολλά;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μυρτώ σε ευχαριστώ πολύ για την ιδέα!! Έχω αρκετά κουτάκια και ήθελα να τους φτιάξω μικροδωράκια και να τους τα δώσω στο αποκριάτικο παρτι την άλλη εβδομάδα!! Ευχαριστώ πάρα πολύ και πάλι! Αααα! Έχω ξετρελαθεί με τις γραμματοσειρές σου! Χρησιμοποίησα μερικές σε φύλλα εργασίας! Φιλιά πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή