Τρίτη, 5 Ιουνίου 2012

Μασκότ Ολυμπιακών Αγώνων

           Και φτάσαμε στις μασκότ των ολυμπιακών αγώνων κάποιες από τις οποίες εμείς γνωρίσαμε μέσα από το blog του 4ου Δημοτικού σχολείου Μεταμόρφωσης.
Ακόμη μάθαμε για τις μασκότ των φετινών ολυμπιακών αγώνων, τους Γουένλοκ και Μάντβιλ. Τις παρατηρήσαμε καλά και με τη βοήθεια της πρώτης εικόνας έδωσα στα παιδιά απαντήσεις γι’ αυτά που με ρωτούσαν. Τις συγκρίναμε με τους Φοίβο και Αθηνά και καταλήξαμε οτι τα καινούργια μασκοτάκια μοιάζουν σαν εγγονάκια των ελληνικών;)
                GN29096C          MASKOT
Αν και δεν άφησαν θετικές εντυπώσεις με την εμφάνισή τους, εμένα μου άρεσαν γιατί τις είδα μέσα από τα μάτια των παιδιών μου και σύμφωνα μ’ αυτά πρόκειται για “σούπερ κουκλάκια ήρωες”:). Άλλωστε πως μπορεί να μην σου αρέσει κάτι που αντιπροσωπεύει ένα τόσο μοναδικό γεγονός που ίσως θα πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε πως να το ξανακάνουμε αυθεντικό και ουσιώδες όπως ήταν στην αρχαία Ελλάδα.
Μιλώντας, λοιπόν, για την φετινή Ολυμπιάδα είδαμε εικόνες από το Λονδίνο αλλά και πόσο μακρυά είναι αυτό σε σχέση με τη χώρα μας. Έπρεπε να γνωρίσουμε τη χώρα και την πόλη αυτών των δύο μασκότ πριν αποφασίσουμε να τους αλάξουμε και εμφάνιση, κοινώς “τα φώτα”, μέσα από το παρακάτω παιχνίδι (κλικ πάνω του για να το δείτε):
image
Στην ίδια ιστοσελίδα θα βρείτε και πολλά παιχνίδια με τις δύο μασκότ.
Τέλος, αποφασίσαμε να φτιάξουμε τις δικές μας αληθινές κουκλίτσες. Εκτύπωσα σε μισό Α3 την κάθε μασκότ, δίπλωσα το Α3 στη μέση και ζήτησα τα παιδιά να το βάψουν όπως ήθελαν και να το κόψουν ΔΙΠΛΩΜΕΝΟ.
                               γουενλοκ    μαντβιλ
Μετά γεμίσαμε τις κουκλίτσες με εφημερίδες τις κλείσαμε περιμετρικά με επισυναπτήρα και έτοιμες!
P6010547
P6050549    P6050555
Κeep walking xxx

4 σχόλια:

 1. ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΙΔΕΑ ΜΥΡΤΩ. ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Dear Myrtw,
  I congatulate you for the great service you offer to Preschool teachers. The blogs are the top of the range with a plethora of resources available to all of us. Myrtw, I would like to ask you if you are aware of other blogs that are more relevant to Primary school Gr1 to Gr6.
  Please let me know.Thank you. With love, Stella Lambrou, Melbourne

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Stella hi,
   I'm so glad that you find my blog helpful. After all, this is the purpose of its existence.
   Now, about the blogs you are asking for, I have to tell you that I don't really know many of those but I will list those that I'm aware of. I am sure that they have links to many others.

   1) stin-e-taxi.blogspot.gr (a teacher from Corfu that does amazing job)
   2) http://36dimotiko.blogspot.gr/ (whatever it is that you're looking for, you' ll find it in here:)
   3) http://spirit16.blogspot.gr/ (many subjects to choose from)
   4) http://vandhmotiko.blogspot.gr/
   5) http://protakia1n.blogspot.gr/
   6) http://www.17o.gr/

   I hope those were helpful, many kisses to you and to all greek teachers in Australia! Keep up the good work;)

   Διαγραφή