Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Ο εαυτός μου: το όνομά μου

         Άπειρες οι δραστηριότητες που μπορείς να κάνεις στο κομμάτι “ το όνομά μου” και φυσικά εξαρτάται από τους στόχους που θέλεις να πετύχεις. Εμείς προσπαθήσαμε να συνθέσουμε το όνομά μας με στόχο τη φορά της γραφής. Στα προνήπια δόθηκαν τα γράμματα του ονόματός τους και τους ζητήθηκε με τη βοήθεια της καρτέλας τους (μολυβάκι) να τα κολλήσουν στο χαρτονάκι με τη σωστή σειρά ξεκινώντας από τη βουλίτσα (είχα σχεδιάσει στην αρχή από το χαρτονάκι, αριστερά, μία βουλίτσα).

Τα νήπια έπρεπε να κάνουν το ίδιο με τη διαφορά οτι έπρεπε τα ίδια να βρουν ΚΑΙ τα γράμματα του ονόματός τους πριν τα κολλήσουν.

IMG_0381IMG_0382

Επίσης, γράψαμε το όνομά μας και στον υπολογιστή αφού πρώτα μιλήσαμε για τα κουμπιά Caps Lock, Backspace και Enter. Άμα πρόκειται για τον υπολογιστή “τα πιάνουν” αμέσως;) Μην ξεχάσετε πριν αρχίσετε να δουλεύετε με το πληκτρολόγιο να διευκολύνετε τις ζωές των παιδιών και τη δική σας.

Π.χ “ κυρίαααααα πώς θα το σβήσω;” Αντιμετώπιση χωρίς ενδείξεις στο πληκτρολόγιο----> αφήνουμε ότι κάνουμε και πηγαίνουμε να δείξουμε ή “ρώτα τον τάδε” ή “περίμενε έρχομαι σε ένα λεπτό” (και μετά το ξεχνάμε να πάμε γιατί κάτι άλλο προκύπτει). Tην περίπτωση να πούμε “πάτα παιδί μου το backspace” στην αρχή της χρονιάς και να έχουμε επιτυχημένο αποτέλεσμα, την απορρίπτουμε (χωρίς εξηγήσεις).

Αντιμετώπιση με ενδείξεις στο πληκτρολόγιο-----> “πάτα το ΜΠΛΕ κουμπί” και ΤΕΛΟΣ (συνήθως:). Αργότερα μπορείτε να εισάγετε και το όνομα του πλήκτρου.

 

IMG_0394

                                     (συγνώμη δια το θολόν του πράγματος)

πληκτρολόγιο

Αυτά για σήμερα, Keep walking xxx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου