Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Φραουλόπαιδα

        Λαχανικά και φρούτα της άνοιξης, ήταν το σημερινό μας θέμα. Αφού μιλήσαμε γι’ αυτά και τα κατατάξαμε, στρωθήκαμε στα τραπέζια για να μεταμφιεστούμε σε “φραουλόπαιδα”.

Χρησιμοποιήσαμε φελιζολένια κεφαλάκια και σώμα από χοντρό γκοφρέ με το οποίο τυλίξαμε κομμάτια εφημερίδας. Σκέφτηκα πολύ για το πως θα μπορούσαν να γίνουν τα φραουλόπαιδα. Το ιδανικότερο είναι να χρησιμοποιήσετε δύο μεγέθη από στρυγγυλά φελιζόλ τα οποία θα ενώσετε με σουβλακο-ξυλάκια. Όμως, πουυυ λεφτά για τέτοιες πολυτέλειες! Τουτέστιν, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μία παλιά κάλτσα ενηλίκου την οποία θα γεμίσετε με ρύζι ή φακές και θα κλείσετε από πάνω . Την ντύνετε με κόκκινο ή πουά γκοφρέ  και δένετε στη μέση  ένα σχοινάκι για να σχηματιστούν το σώμα και το κεφάλι. Διακοσμήστε το όπως θέλετε. Με πράσινα καπελάκια, γιακάδες, πράσινα κουμπιά, σύρματα πίπας κτλ. Κολήστε και την φωτογραφία του παιδιού στο μέρος του κεφαλιού και έτοιμο το φραουλόπαιδο!

Εμείς βάψαμε τα κεφαλάκια με ατλακόλα που χρωματίσαμε ροζ, κολήσαμε τη φωτογραφία μας επάνω,

IMG_2669

και τα στολίσαμε με πράσινα καπελάκια. Γλύκες!

IMG_2674IMG_2672

Μετά διάλεξε το κάθε παιδί ένα φρούτο ή λαχανικό. Χωρίστηκαν σε ομάδες και έπρεπε να φτιάξουν μια ιστορία με ήρωες εκείνα που διάλεξαν και η οποία να περιέχει τα στοιχεία των ιστοριών όπως τα αναλύουμε κάθε φορά. Δλδ, τον τόπο, το πρόβλημα (περιπέτεια) των ηρώων και τη λύση του. Οι ομάδες είχαν στη διάθεσή τους 10'΄.

IMG_2678 IMG_2676

IMG_2677

Οι συνεργασίες υπήρξαν άψογες και κάποιες από τις παραγωγές ευφάνταστες:)

Τελειώσαμε τη μέρα μας ακούγοντας το παρακάτω τραγούδι

και προσπαθώντας να καταγράψουμε σωστά τον αριθμό των φρούτων και των λαχανικών που ανέφερε.

IMG_2681

IMG_2683

και έτσι ευχάριστα τέλειωσε και η σημερινή μας ημέρα.

Keep walking xxx

4 σχόλια: