Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Χριστουγεννιάτικη κάρτα: “Το νηπιαγωγείο μας”

 PC090521PC090520

Μπρρρ…κρυώνει κανείς;
Δεν ξέρω για σας αλλά εγώ το λατρεύω το κρύο και γενικά το Βορειά. Σου δίνει ρε παιδί μου την (ψευδ:)αίσθηση της καθαριότητας, διώχνει αυτή τη θολούρα και το μικρόβιο που υπάρχει στην ατμόσφαιρα. Θα μου πεις αυξάνει και την τάση για κατανάλωση φαγητού. Δε βαριέσαι, ας είμαστε τον υπόλοιπο καιρό εγκρατείς (άκουσα γέλια από κάπου;). Άλλωστε το κρύο έχει καταντήσει να αποτελεί μοναδικό φαινόμενο για τη χώρα μας τα τελευταία χρόνια.
Ζεστό καφεδάκι, λοιπόν, Κυριακή πρωί και είπα να ποστάρω την φετινή μας Χριστουγεννιάτικη κάρτα.
Απλά πράγματα: κάνσον-τούβλο, κάνσον-κεραμμύδι, κάνσον πράσινο (του ελάτου) και κάνσον κόκκινο ή αλλιώς ό,τι έχει ο καθείς. Τα παιδιά κόβουν τα πάντα (εμείς τα έχουμε προσχεδιάσει) και τα κολλάμε όλοι μαζί. Εγώ πάντα φτιάχνω μια δική μου κατασκευή την ίδια στιγμή με τα παιδιά και έτσι ξέρουν με ποιά σειρά θα κολλήσουν το καθετί. Το κομμάτι της πόρτας το έχω τσακίσει εγώ πριν το κολλήσουν τα παιδιά. Μόλις κολλήσουμε όλα τα κομμάτια “αλατίζουμε” με χιόνι. Εκτυπώνουμε μια ομαδική φώτο των παιδιών σε μέγεθος μικρότερο της πόρτας, την κολλάμε στο άνοιγμά της και τέλος δίνουμε στα παιδιά να γράψουν ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ έξω από την πόρτα.
Αυτή η κατασκευή μπορεί να αποτελέσει τη βάση για να στολίσετε την κάρτα όπως εσείς θέλετε. Όρεξη να ’χετε…Φιλιά από μένα και Keep walking!