Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Κάντο όπως ο Χριστός!

          Αυτή την εβδομάδα ξεκινήσαμε να μιλάμε για την ιστορία και το νόημα του Πάσχα. Φέτος αποφάσισα να επικεντρωθούμε σε τρεις λέξεις- μαθήματα που προκύπτουν μέσα από τα Πάθη του Χριστού. Και αυτές είναι οι: δικαιοσύνη, ταπεινοφροσύνη, συγχώρεση.

Έτσι, σήμερα μιλήσαμε για το Μυστικό Δείπνο και προσπαθήσαμε να σκεφτούμε τι ήθελε να μας διδάξει ο Ιησούς με τις πράξεις τους σ’ αυτόν. Επικεντρωθήκαμε στο πλύσιμο των ποδιών των μαθητών του και το ίσο μοίρασμα του φαγητού. Ύστερα σκεφτήκαμε τα διάφορα συμβάντα της καθημερινής μας ζωής στην τάξη και προσπαθήσαμε να τα προσεγγίσουμε όπως μας δίδαξε ο Χριστός. Δίκαια και ταπεινά. Πώς μας κάνει να νιώθουμε αυτός ο τρόπος συμπεριφοράς και τι αλλαγές φέρνει στην ομάδα ή στο παιχνίδι μας;

Αύριο, θα επικεντρωθούμε στη σημασία της συγχώρεσης, μιλώντας για συγχώρεση του Χριστού απέναντι στην αμαρτωλή γυναίκα που έπλεινε με τα μαλλιά της τα πόδια Του αλλά και την συγχώρεση πριν το τέλος Του επάνω στο σταυρό.

Με αφορμή τα παραπάνω, αυτές τις δύο μέρες θα φτιάξουμε ένα διακοσμητικό για το δωμάτιό μας ώστε να θυμόμαστε αυτά τις τρεις σημαντικές λέξεις.

Μπορείτε να πατήσετε την παρακάτω εικόνα για να κατεβάσετε το αρχείο. Ο καθένας μπορεί να το φτιάξει όπως και σε όποια μορφή θέλει.

Image1

Εμείς θα το φτιάξουμε κάπως έτσι:

IMG_5845 IMG_5846 IMG_5844

IMG_5838

IMG_5840

Θα σας αφήσω με ένα παιχνίδι χρονικής αλληλουχίας των Παθών που ετοίμασα και παίξαμε σήμερα το πρωί στο υπολογιστή μας σε ζευγάρια.

image

Σημείωση: στην άσκηση αυτή εκτός από την χρονική σειρά παρατηρείστε και την φορά της γραφής.

Σας φιλώ! Keep walking xxx