Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

H κυρία Πρόληψη και οι μαγικές συμβουλές της

           Υπάρχει κάτι που μπορούμε να κάνουμε για να προλάβουμε τις συνέπειες ενός σεισμού ή ο γίγαντας Εγκέλαδος είναι ανίκητος;

IMG_4098

                                  εγκέλαδος και κυρία πρόληψη

Εμάς μας επισκέφθηκε η Κα Πρόληψη και έφερε μαζί της και ένα σωρό μαγικές συμβουλές. Μας είπε αρχικά να κοιτάξουμε την τάξη μας και να βρούμε όλα τα  σημεία που θα ήταν επικίνδυνα σε περίπτωση σεισμού.

Εμείς τα φωτογραφίσαμε και αφού τα εκτυπώσαμε,

IMG_4092   image

τα βάλαμε στο καβαλέτο μας και σκεφτήκαμε διάφορες λύσεις για να τα κάνουμε περισσότερο ασφαλή. Μέσα από τις λύσεις γεννήθηκαν και κανόνες, όπως “τα γυάλινα αντικείμενα τα τοποθετούμε σε χαμηλά σημεία” κτλ.

Αναγνωρίσαμε, ακόμη, τους ανθρώπους που θα μπορούσαν να μας βοηθήσουν στην περίπτωση ενός σεισμού και  καταλήξαμε πως αν για κάποιο λόγο δεν μπορούμε να βρούμε κανέναν δικό μας μετά από ένα σεισμό τότε θα ζητήσουμε βοήθεια μόνο από άτομα που φοράνε τη στολή του αστυνόμου, του πυροσβέστη ή του νοσοκόμου (ΕΚΑΒ), γιατί αυτοί θα είναι εκεί για να μας βοηθήσουν και γιατί μαζί τους θα είμαστε ασφαλείς. Φτιάξαμε και τηλέφωνα με τα νούμερα έκτακτης ανάγκης (τα οποία ξέχασα να φωτογραφίσω;) ώστε να τα μάθουμε. Έκοψα τα εσωτερικά κυκλάκια για κάθε παιδί και εκείνα  ζωγράφισαν τη συσκευή και αντέγραψαν τα τηλεφωνικά νούμερα από τον πίνακα αναφοράς. Μετά με ένα διπλόκαρφο έβαλα το στρογγυλό στην συσκευή τους έτσι ώστε να μπορούν να εξασκήσουν τα τηλεφωνικά νούμερα. Εαν βαριέστε να κόψετε τα κυκλάκια των αριθμών, τότε απλά κολήστε κουμπιά ή χρωματιστά χαρτονάκια.

                              τηλέφωνο   τηλέφωνο1

Όμως, η Κα Πρόληψη μου έδωσε και μια τσάντα με αντικείμενα και μου είπε πως θα πρέπει με αυτά να φτιάξουμε το “σακίδιο του σεισμού”. Δυστυχώς, από τη βιασύνη της να τα μαζέψει όλα το πρωί και να προλάβει να μας τα φέρει έβαλε μέσα και κάποια που δεν χρειάζονται. Της είπα, βέβαια, να μην ανησυχεί και πως εμείς θα καταφέρναμε να διαλέξουμε τα σωστά. Όπερ και εγένετο!

IMG_4097

Keep walking xxx