Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Ιωάννης Καποδίστριας

                                                       kap2

          Τελείωσε, λοιπόν, ο απελευθερωτικός αγώνας των Ελλήνων. Και τώρα τι χρειάζεται μια χώρα που έχει περάσει έναν τόσο μακροχρόνιο πόλεμο και έχει καταστραφεί; Πως μπορεί να φτιάχτεί πάλι από την αρχή; Τι χρειάζεται να έχουν οι άνθρωποι για να την ξαναχτίσουν και τι θα πρέπει να συμβεί για να μην κάνει ο καθένας οτι θέλει; Ένας αρχηγός σε τέτοια περίπτωση είναι σημαντικός. Ο Καποδίστριας υπήρξε ο πρώτος κυβερνήτης της ελεύθερης Ελλάδας και εκείνος που ανέλαβε την ευθύνη και το βάρος της ανοικοδόμησης ή καλύτερα της οικοδόμησης ενός πραγματικά ανεξάρτητου και αυτοδύναμου ελληνικού κράτους.

Έτσι σήμερα μιλήσαμε γι’ αυτόν και υπογραμμίσαμε τις αρετές που θα πρέπει να έχει κάποιος που θέλει να λέγεται: αρχηγός. Συζητήσαμε για τους αντιπάλους του Έλληνες, οι οποίοι νοιάζονταν μόνο για το πως θα γίνουν αρχηγοί ή πως θα διατηρήσουν απείραχτες τις περιουσίες τους και όχι πως θα βοηθήσουν με τον τρόπο τους την Ελλάδα. ‘Ετσι με τη βοήθεια ξένων χωρών, όπως της Αγγλίας, που πάντα ήθελαν να έχουν ένα κομμάτι της χώρας μας, οι αντίπαλοι του Καποδίστρια κατάφεραν να τον δολοφονήσουν στο Ναύπλιο.

( Συμπέρασμα, όσα έκαναν και κάνουν οι δυτικές χώρες στην Ελλάδα δεν τα έκαναν οι Τούρκοι στα 400 χρόνια σκλαβιάς. Και φυσικά έγιναν και γίνονται όλα με τη βοήθεια της τοπικής αριστοκρατίας, και λέω τοπικής και όχι ελληνικής αφού το χρήμα, κατα κανόνα, δεν έχει πατρίδα. Οι φωτεινές εξαιρέσεις αυτού του κανόνα ήταν μετρημένες).

                                                           kap3

                                           Το σπίτι του στην Κέρκυρα

Εμείς για να τον τιμήσουμε, μια και είναι και συμπατριώτης μας, φτιάξαμε με κολάζ την προσωπογραφία του,

kap1 

IMG_2362 IMG_2364IMG_2366

Εαν θέλετε να μάθετε λεπτομέρειες για τον Καποδίστρια αλλά και να κατασταλάξετε για το είδος του κυβερνήτη που αρμόζει σε αυτόν τον τόπο επιτέλους, διαβάστε εδώ. Και όχι δεν είναι πρόσωπο επιστημονικής φαντασίας. Αυτός ο άνθρωπος πραγματικά υπήρξε και επειδή αρκετά τιμωρηθήκαμε ως τώρα για τον ωχαδελφισμό και την ιδιοτέλειά μας, είναι καιρός να τον αναζητήσουμε πάλι.

Εγώ σας εύχομαι ένα καλό τριήμερο. Keep walking :)