Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Οι πεταλούδες και η σημασία τους για τη ζωή μας.

         Και γιατί η φύση δημιούγησε τις πεταλούδες; Έχουν κάποιο σκοπό που υπάρχουν ή απλά ομορφαίνουν τον πλανήτη μας; Με αυτή την ερώτηση ξεκινήσαμε και τα παιδιά κοιτάζονταν απορημένα. Πριν προχωρήσω, όμως, θα σας πω την εξήγηση που έδωσε ένα από τα παιδιά μου. Ένα τραγούδι που μάθαμε και τραγουδάμε αυτες τις μέρες για την πεταλούδα είναι αυτό:

Σε κάποιο σημείο λέει για την πεταλούδα : “πάντα θα ‘ρχεσαι απ’ το πουθενά”.

αφού, κυρία, η πεταλούδα ζει στο πουθενά και εκεί δεν υπάρχει τίποτα, η φύση σκέφτηκε να την φέρει να ζήσει κοντά μας όπου υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα

Γιατί φυσικά στα παιδιά αυτής της ηλικίας δεν υπάρχει η έννοια του στόχου και του σκοπού στη ζωή. Υπάρχει μόνο η ζωή! Απλά ζω, υπάρχω και αλληλεπιδρώ με τη φύση τους ανθρώπους και τα πράγματα γύρω μου;) Όταν δεν υπάρχουν αυτά, υπάρχει το τίποτα και το πουθενά. Υπέροχοι τύποι!

Με τούτα και με εκείνα φτάσαμε ως την επικονίαση. Και την παρακολουθήσαμε,

και καταλάβαμε οτι η ζωή ολόκληρου του πλανήτη εξαρτάται από έντομα σαν τις πεταλούδες και τις μέλισσες. Οτι χάρη σε  αυτά τα μικρά πλασματάκια που δεν τους δίνουμε σημασία, μπορούμε και αναπνέουμε και τρώμε και υπάρχουμε.

Είδαμε ακόμα ένα μικρό trailer από την υπέροχη ταινία Wings of life(σε ποιότητα blue-ray) του κινηματογραφιστή και παραγωγού  Louie Schwartzberg.

Και μετά βγήκαμε σην αυλή, όπου χωρισμένοι σε δύο ομάδες πεταλούδων προσπαθούσαμε να επικονιάσουμε όσο γρηγορότερα μπορούσαμε τα λουλούδια του κήπου μας. Νικήτρια η ομάδα που τελείωνε πρώτη. Ο επικονιαστής φορούσε στο χέρι του μια κάλτσα με αυτοκόλλητο βέλκρο επάνω, έπαιρνε τη γύρη (μπαλίτσα πομ πομ) από το ένα λουλούδι

IMG_2788 IMG_2784

την τοποθετούσε γρήγορα στον ύπερο ενός λουλουδιού που είχε επίσης επάνω του βέλκρο,

4 IMG_2795

και μετά σφεντόνα πίσω για να δώσει την κάλτσα στον επόμενο της ομάδας:)

2 1

Και κάπως έτσι μάθαμε πως το να είσαι δυνατός και σπουδαίος είναι πολλές φορές σχετικό;).

Keep walking xxx