Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Επικοινωνία και ΜΜΕ


Καλή εβδομάδα παίδες μου! 

Σήμερα ξεκινάμε μια μεγαλη ενότητα στο σχολείο για την επικοινωνία και τα ΜΜΕ. Οπότε οι αναρτήσεις θα αφορούν στην πλειοψηφία τους αυτό το θέμα χωρίς ,όμως, να ακολουθούν απαραίτητα την καθημερινότητα της τάξης μου. Οποιαδήποτε πρόταση για δραστηριότητα είναι δεκτή ;)
Αρχίζουμε, λοιπόν, με την “επικοινωνία”. Τί σημαίνει και ποιά είναι τα μέσα που χρησιμοποιεί ο άνθρωπος για να επικοινωνήσει. Βασικό εποπτικό υλικό για το θέμα είναι το παρακάτω:
σάρωση0009Η λεκτική επικοινωνία είναι η πιο εμφανής στα παιδιά με την έννοια οτι ειναι αυτή στην οποία αναφέρονται πρώτα.
σάρωση0012  Εμπόδια στην επικοινωνία:
σάρωση0011  σάρωση0010
εδώ μπορείτε να προσθέσετε και το πολιτισμικό στοιχείο αφου το να χαιρετάς έναν Έλληνα με ανοιχτή την παλάμη δεν είναι και ό,τι καλύτερο:P
σάρωση0008

Για την προσέγγιση του θέματος θα σας βοηθήσει ένα DVD που κυκλοφορεί στην αγορά και για το οποίο μπορείτε να πάρετε μια ιδέα στο πιο κάτω trailer:
ΜΕΣΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Για την αγορά του αλλά και για πολλά άλλα ενδιαφέροντα εποπτικά αυτού του είδους πηγαίνετε εδώ.
Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το βιβλίο: “Θέλω να ξέρω γιατί :Το τηλέφωνο χτυπά και άλλα ερωτήματα σχετικά με τις επικοινωνίες”,  Μιντ, Ρίτσαρντ, από τη σειρά ΘΕΛΩ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑΤΙ, εκδ., ΣΙΡΡΙΣ.

Φιλιά για σήμερα και Keep walking xxx