Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Μουσική: παγκόσμια γλώσσα

          Παντού στον κόσμο υπάρχουν κάποια μουσικά ακούσματα χαρακτηριστικά γεγονότων και καταστάσεων. Μουσικές όπως αυτές του γάμου, των γενεθλίων κτλ., αποτελλούν ένα κοινό κώδικα επικοινωνίας μεταξύ των λαών.

Έτσι και εμείς παρατηρήσαμε εικόνες τέτοιων γεγονότων και προσπαθήσαμε να συνδέσουμε κάθε μια από αυτές με την ανάλογη μουσική.

hgjgj  IMG_1049

τις μουσικές μπορείτε να τις “κατεβάσετε” πατώντας στην εικόνα.

musicgirl

Με τον ίδιο τρόπο παρακολουθήσαμε βίντεο με νανουρίσματα από όλο τον κόσμο. Προσέξαμε τον ρυθμό της μουσικής, τις γλυκές γυναικείες (κυρίως) φωνές που τραγουδούσαν και κάναμε υποθέσεις για τους στίχους των νανουρισμάτων. Καταλήξαμε στο συμπέρασμα οτι η μουσική εκφράζει τα συναισθήματα ενός ανθρώπου και άρα ποιά διαφορά μπορεί να έχει μια μαμά στην  Ελλάδα από μια μαμά στην Αφρική όταν νανουρίζει το μωρό της; Μήπως και οι δύο δεν αισθάνονται την ίδια αγάπη και τρυφερότητα για το μικρό τους;

Τα βίντεο με τα νανουρίσματα θα τα βρείτε στο κανάλι μου στο You Tube, Myrtwcrafts,  όλα μαζεμένα.

Φυσικά, η δραστηριότητα αυτή μας έδωσε και μια υπέροχη ευκαιρία για να γνωρίσουμε τις σημαίες άλλων χωρών αλλά και το που βρίσκονται οι χώρες αυτές στον χάρτη (υδρόγειο στην περίπτωσή μας).

IMG_1050

Και μια που αναφερόμαστε στις σημαίες εάν θέλετε να εκτυπώσετε σημαίες χωρών, πολύ καλό είναι το http://www.world-free-printable-flags.com/. Ενώ αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες για τη χώρα στην οποία ανήκει μια σημαία μπείτε στο http://www.theworldflag.org/.

Αυτά για σήμερα, Keep walking xxx