Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Πρόσωπο και εγκέφαλος

          Σήμερα μιλήσαμε για τη θέση που έχουν στο πρόσωπο τα διάφορα όργανα. Μάζεψα τα παιδιά στην παρεούλα και τους είπα οτι σήμερα θα ζωγραφίσω το πρόσωπό μου. Έτσι έφτιαξα κάτι τέτοιο,

                                              PB011311
     όπως καταλαβαίνετε υπήρξαν ενστάσεις και φωνές. Τους λέω “ωραία αφού δεν είναι σωστό πείτε εσείς που να βάζω τι, κάθε φορά”.  Μ’αυτόν τον τρόπο τα παιδιά μου υποδείκνυαν και εγώ ζωγράφιζα ζητώντας όμως κάθε φορά να μου πούν πού θα τοποθετήσω ακριβώς το κάθε όργανο, π.χ το στόμα κάτω από τη μύτη ή τα αυτιά στη μέση δεξιά και αριστερά από το κεφάλι.

Στη συνέχεια, ο καθένας έφτιαξε το δικό του πρόσωπο,

      σάρωση0012 PB011314PB011315 

και όταν όλοι τελείωσαν φτιάξαμε με αυτά ένα βιβλίο όπου κόψαμε το κάθε πρόσωπο σε τρία κομμάτια έτσι ώστε να μπορούμε, γυρίζοντας τις σελίδες να φτιάχνουμε αστείες και διαφορετικές φάτσούλες επιλέγοντας κάθε φορά διαφορετικά χαρακτηριστικά.

 PB011317   PB011320




Επίσης μιλήσαμε για τον εγκέφαλο. Πού βρίσκεται, με τί μοιάζει, σε τί τον χρειαζόμαστε.

EGKEFALOS 
(Πηγή: Εικόνες από το ανθρώπινο σώμα, MODERN TIMES)

Παρακολουθήσαμε ακόμα τη σχετική ενότητα για τον εγκέφαλο από τον 16o τόμο της Kidepedia. Εκεί ακούσαμε και είδαμε πώς λειτουργεί και πόσο γρήγορος είναι!

imageΜπορείτε να τον κατεβάσετε πατώντας στις τρείς εικόνες παρακάτω. (θα κατεβάσετε και τα τρία αρχεία πρώτα και μετά θα το “τρέξετε”).

                                  image             image           image   

Keep walking xxx