Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου επί του ελληνικού δημόσιου χρέους


Ενημερωθείτε, διαβάστε, κρίνετε, δράστε. Γιατί μπορείτε!

Και πάντα Keep walking xxx






Τα πάθη της Μ. Εβδομάδας: ιστοριογραμμή και πασχαλινές ευχές

       Λοιπόν, σήμερα πριν σας δώσω το σχετικό υλικό για να φτιάξετε μια ιστοριογραμμή θα μου επιτρέψετε να σας πω τον πόνο μου:)
Η λατρεία μου για την ιστορία είναι μεγάλη, όμως το μόνο μου παράπονο είναι πως ποτέ δεν την είχα στο μυαλό μου σαν μια συνέχεια αλλά ως ξεκομμένα κομμάτια που δεν μπορούσα να θυμηθώ ποτέ που αρχίζουν και που τελειώνουν. Ο λογος είναι πως ούσα “οπτικός τύπος” μαθήτριας δεν είχα δημιουργήσει ποτε μια εικόνα στη μνήμη μου με την σειρά των ιστορικών γεγονότων. Έτσι αποφάσισα πως όποτε μου δίνεται η ευκαιρία να διδάξω ιστορία στα παιδιά θα τους προσφέρω ένα τέτοιο οπτικό ερέθισμα.
Το Πάσχα με τα πάθη προσφέρονται για κάτι τέτοιο. Θυμίζω στα παιδιά οτι είχαμε μιλήσει τα Χριστούγεννα για τη γέννηση του Χριστού και οτι μεγαλώνοντας πήγε σε πολλά μέρη και δίδαξε την αγάπη και την καλοσύνη στους ανθρώπους. Οτι επέλεξε 12 μαθητές να τον ακολουθούν στο “ταξίδι” του αυτό, οτι έκανε πολλά θαύματα. Και έτσι σιγά σιγά φτάνουμε στην εβδομάδα των παθών. Τί θα ακούσουν/ δουν τα παιδιά στην εκκλησία;

xronogrammh1    xronogrammh2  xronogrammh3 
xronogrammh5   istoriogrammh

Εγώ χρησιμοποίησα τις παραπάνω εικόνες για την εβδομάδα των Παθών. Μπορείτε να βρείτε άλλες εαν δεν σας αρέσουν αυτές ή ακόμα να φτιάξετε μια ιστοριογραμμή που να περιλαμβάνει και τα θαύματα ή τις παραβολές. (εαν έχετε χρόνο να τα δουλέψετε).

                                          P4070532

Σήμερα μιλήσαμε για τις ευχές που δίνουν οι άνθρωποι πριν από το Πάσχα αλλά και μετά. Τις έγραφα σε ένα μεγάλο χαρτί όπως μου τις έλεγαν τα παιδιά και μάλιστα κάποια νήπια προσπάθησαν να τις διαβάσουν. Στη συνέχεια ετοίμασα και τους έδωσα την παρακάτω άσκηση.

                                         eyxes

Φιλιά πολλά και σήμερα. Keep walking ;)