Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Τραγούδι: ένα λουλούδι από μουσική

           Τι είναι το τραγούδι, λοιπόν; Ποιά είναι τα χαρακτηριστικά του; Και γιατί μας αρέσει; Αυτά είναι κάποια από τα ερωτήματα που απαντήσαμε μέσα από τις παρακάτω δραστηριότητες.

Μετά από συζήτηση αποφασίσαμε να φτιάξουμε το δικό μας τραγούδι. Σκεφτήκαμε το θέμα και καταλήξαμε στα Χριστούγεννα. Άρχισαν, λοιπόν, τα παιδιά να μου υπαγορεύουν τους στίχους. Προβληματιστήκαμε, αλλάξαμε λέξεις, διαγράψαμε ολόκληρη στροφή που δεν μας άρεσε, συμφωνήσαμε για λέξεις που ομοιοκαταληκτούν και έτοιμος ο στίχος! Του δώσαμε και τον πρωτότυπο (:) τίτλο “χριστουγεννιάτικο τραγούδι”.

Μετά τον “ντύσαμε” με ένα πολύ βασικό ρυθμό και αφού το τραγουδήσαμε και μας άρεσε αποφασίσαμε να το κυκλοφορησουμε στην αγορά;). Εγώ ανέλαβα να φτιάξω μια αφίσα με τους στίχους και τα παιδιά χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες οι οποίες έπρεπε να ετοιμάσουν το cd. Στο τέλος θα επιλέγαμε ανάμεσα στις τρεις εκείνης της ομάδας τη δουλειά που θα μας άρεσε περισσότερο για να την πουλήσουμε.

            IMG_1070  IMG_1073        IMG_1079 IMG_1075

Φυσικά ήταν και οι τρεις εκδοχές αριστουργιματικές και επομένως αποφασίσαμε να τις κυκλοφορήσουμε στην αγορά και τις τρεις και οι πελάτες θα επέλεγαν ποιά θα τους άρεσε  να αγοράσουν. Γιατί να χαλάμε τις καρδιές μας άλλωστε;

IMG_1080

Μετά ακούσαμε το τραγούδι “ Τι ‘ναι το τραγούδι” από το CD ΑΡΕΣ ΜΑΡΕΣ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΕΣ (Τσανακλίδου – Τόκας)

jhvbkjh

και φτιάξαμε τα δικά μας μουσικά λουλούδια.

IMG_1081

                                                      RETH  TU

Σας φιλώ, Keep walking