Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Βιβλίο και επαγγέλματα

       Επαγγέλματα που έχουν σχέση με το βιβλίο. Αυτό ήταν το θέμα μας για σήμερα και χρησιμοποιήσαμε για να το προσεγγίσουμε το παρακάτω υλικό.
epaggelmata epaggelmata1 epaggelmata2
Αφού μιλήσαμε για τα επαγγέλματα τα τοποθετήσαμε σε μια λογική σειρά. Από την ιδέα για τη δημιουργία ενός βιβλίου μέχρι και τον αναγνώστη.
P4260384
Στη συνέχεια, δώσαμε έμφαση στη δουλειά του βιβλιοθηκάριου και μάλιστα περιηγηθήκαμε στην ιστοσελίδα της Εθνικής Βιβλιοθήκης.
Τέλος αποφασίσαμε να κάνουμε τους βιβλιοθηκάριους της δικιάς μας βιβλιοθήκης και να χωρίσουμε τα βιβλία με βάση το μέγεθός τους.
P4260388


Μάλιστα κάναμε και υποθέσεις για το πόσα βιβλία από κάθε ομάδα χωράνε σε ένα ράφι της βιβλιοθήκης μας- το ένα δίπλα στο άλλο (π.χ δύο από τη μεγάλη ομάδα, τρία από τη μεσαία κτλ). Ακόμα κάναμε και συνδυασμούς μεγεθών: ένα μεγάλο βιβλίο και δύο μικρά, δύο μεσαία και ένα μικρό κτλ.
P4260397
Αυτή η δραστηριότητα είναι ωραία για να καταλάβουν τα παιδιά την έννοια της λέξης “ισοδύναμο” (προσέξτε όχι “ισόποσο” γιατί δεν μετράμε ποσότητες, αλλά τη σχέση μεταξύ δύο συνόλων). Άρα το ίδιο ράφι μπορεί να γεμίσει με διαφορετικούς (τρόπους) συνδυασμούς μεγεθών που είναι όλοι μεταξύ τους ισοδύναμοι.
Πολύ καλό σας Σ/Κ. Keep walking xxx