Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Ημέρες εβδομάδας


          Σήμερα στήσαμε τις ημέρες της εβδομάδας. Έτσι, η βατραχίνα μου η “Αγάπη” ξαναπήρε τη θέση της και για φέτος. Θα είναι η πέμπτη και τελευταία της χρονιά μέσα στο νηπιαγωγείο μια και τα “έφαγε τα ψωμιά της πια”. Του χρόνου θα κάνουμε κάτι καινούργιο. Της αξίζει, επομένως, δικαιωματικά μια φωτογραφία στο μπλοκάκι αφού έκανε το χρέος της τέλεια:)

                            PB230488

           
     Ένα ωραίο ποιηματάκι για τις μέρες της εβδομάδας είναι αυτό με τα βαγόνια του τρένου.

                                            
treno poihma



Φτιάξτε τα βαγόνια και καρτέλες με τις μέρες και παίξτε παιχνίδια αντιστοίχισης και ψυχοκινητικά. Για την αντιστοίχιση σας έχω φωτογραφία.


P9200193

Στο ψυχοκινητικό παιχνίδι εφτά παιδιά αποτελούν το τρενάκι της εβδομάδας. Στέκονται όρθια το ένα πίσω από το άλλο. Στην τάξη σε διάφορα σημεία υπάρχουν οι επιβάτες των βαγονιών. Ο καθένας κρατάει μια ταμπέλα με την ημέρα-βαγόνι στην οποία θα επιβιβαστεί. Το τρένο ξεκινάει και θα πρέπει να πάρει τους επιβάτες στα βαγόνια με τη σωστή σειρά. (Πρώτα Κυριακή, Δευτέρα κ.ο.κ).

TRENO   TRENO1  TRENO2

Μπορείτε σαν εμπέδωση να ζητήσετε από τα νήπια να συμπληρώσουν και το φυλλάδιο που ακολουθεί.

mpalonia

Τα προνήπια δεν θα μπορέσουν να το κάνουν. Όμως μπορείτε να τους δώσετε σκέτο το ποιηματάκι και από κάτω να ζωγραφίσουν εφτά παιδάκια που χορεύουν.


Αυτά κορίτσια. Keep walking xxx