Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Βιβλίο: Πίνακας περιεχομένων

           Με αφορμή τις ιστορίες που έφεραν τα παιδιά φτιάξαμε ένα βιβλίο με όλες μαζί το οποίο βάλαμε στη βιβλιοθήκη μας. Αυτό αποτέλεσε και την ευκαιρία για να κατανοήσουμε και τη σημασία/ λειτουργία των “περιεχομένων” σε ένα βιβλίο.
Το συζητήσαμε, παρατηρήσαμε τη σελίδα περιεχομένων ενός βιβλίου της βιβλιοθήκης μας και αποφασίσαμε να φτιάξουμε τα περιεχόμενα του δικού μας βιβλίου.
P4300409
Αρχικά, αριθμήσαμε τις σελίδες του βιβλίου μας.
P4300412
Στη συνέχεια, φωτοτύπησα τους τίτλους από τις ιστορίες των παιδιών και αφού τους έκοψα ζητούσα από τα παιδιά να μου πουν ποιά ιστορία θα βάζαμε πρώτη, δεύτερη κτλ στον πίνακα περιεχομένων. Τα παιδιά κολλούσαν τον τίτλο και δίπλα έγραφαν τον αριθμό της σελίδας όπου κάποιος μπορούσε να διαβάσει τη συγκεκριμένη ιστορία.
P4300415
P4300417





Η σημερινή μας ημέρα τελείωσε με ένα υπέροχο βιβλίο
image
στο οποίο ο μικρός Ξενοφών μαγεύεται τόσο πολύ από την ιστορία που διαβάζει ώστε μπαίνει μέσα σ’ αυτήν για να βοηθήσει τους ήρωες. Αυτό το βιβλίο βοηθάει τα παιδιά να καταλάβουν ότι τα λογοτεχνικά βιβλία έχουν τη δύναμη να μας μεταφέρουν σε μέρη που δεν έχουμε πάει ποτέ και να ζήσουμε με τη φαντασία μας όμορφες περιπέτειες. Άρα…να περάσουμε ευχάριστα διαβάζοντάς τα!
Αυτά για σήμερα. Μα προσέχετε τους εαυτούς σας και Keep on walking xxx