Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Ηχογραφήσεις στον Η/Υ


      Αυτή η ανάρτηση είναι για όσους δεν γνωρίζουν βασικό χειρισμό του υπολογιστή. Οι υπόλοιποι ίσως τη βρούν βαρετή. Οπότε θα μας ανεχτείτε για σήμερα;)
Οι ηχογραφήσεις είναι πολύ ωραίο εργαλείο για όσους κρατάνε portfolio των παιδιών, αλλά είναι και όμορφα αρχεία για να συμπεριλάβετε στα CD που θα δώσετε στα παιδιά στο τέλος. Μπορείτε να ηχογραφήσετε από παραμύθια, μέχρι τραγούδια και ποιήματα ή ακόμα και συνεντεύξεις εάν επίλέξετε να κάνετε το θέμα με τα ΜΜΕ.
   Στα πλαίσια της ενότητας “ ο εαυτός μου” κάναμε ηχογραφήσεις στον υπολογιστή, όπου το κάθε παιδί ανέφερε ο, τι στοιχεία ήθελε για τον εαυτό του (όνομα, ηλικία, αγαπημένο χρώμα, φαγητό, αγαπημένα παιχνίδια, οικογένεια, ζωάκια που έχει κ.τ.λ). Τα παιδιά διασκέδασαν απίστευτα κύρίως ακούγοντας τις ηχογραφήσεις τους μετά:).
Απαραίτητη προϋπόθεση για μια ηχογράφηση είναι να έχει ο Η/Υ σας:
-κάρτα ήχου (είναι μέσα στο κουτί της κεντρικής μονάδας, και μην ανησυχείτε έχουν όλοι οι υπολογιστές των σχολείων:)
- ηχεία
-μικρόφωνο
Εαν δεν έχετε τα δύο τελευταία και θέλετε να αγοράσετε δεν είναι πολύ ακριβά και αξίζει να επενδύσετε για να έχετε ένα ολοκληρωμένο σύστημα για τη δουλειά με τα παιδιά.

Το επόμενο βήμα είναι να φτιάξετε στην επιφάνεια εργασίας ένα φάκελο για το κάθε παιδί ξεχωριστά όπου εκεί θα αποθηκεύετε όλες τις εργασίες τους στον υπολογιστή. Απλά κάνετε δεξί κλικ στην επιφάνεια εργασίας και από το κουτάκι που εμφανίζετε επιλέγετε Νέο--->ΦάκελοNew---> Folder). Αυτός αμέσως εμφανίζετε στην επιφάνεια εργασίας και του δίνετε το όνομα του παιδιού που θέλετε. Με τον ίδιο τρόπο φτιάχνετε όσους θέλετε.
Παρακάτω θα σας δείξω με εικόνες το πώς γίνεται μια ηχογράφηση. Απλά ακολουθήστε τα βήματα με τη σειρά των εικόνων.

Untitled 
Image33245
Image4 Image43764                                                                             
Image6873


















Image37698
Image37689



Εάν έχετε απορίες γράψτε τις στο chat box δεξιά. Άντε και καλές ηχογραφήσεις.
Κeep walking ladies xxx