Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Πόλοκ baby!

         Αφηρημένος εξπρεσιονισμός, λέγεται το ρεύμα το οποίο εκπροσωπεί ο Τζάκσον Πόλοκ με τον οποίο ασχοληθήκαμε σήμερα. Η φαντασία και το συναίσθημα ενός ζωγράφου αποτυπωμένες στον καμβά του με την τεχνική του “σταξίματος” (dripping).

Αρχικά κάναμε μια έρευνα για τη ζωή του. Τα παιδιά πληκτρολόγησαν στο Γούγλη το όνομά του (τους το έδωσα γραμμένο) και συλλέξαμε διάφορες πληροφορίες γι’ αυτόν καθώς και φωτογραφίες. Παρατηρήσαμε τον τρόπο που ζωγράφιζε και αποφασίσαμε να καταγράψουμε όλες αυτές τις πληροφορίες σε ένα χαρτόνι με τη μορφή του κολάζ.

Οι μεγάλοι αντέγραψαν κάποιες λέξεις – κλειδιά σε χρωματιστά χαρτιά και οι μικροί έκοψαν τις φωτογραφίες και χρωμάτισαν την αμερικάνικη σημαία.

IMG_2098

IMG_2099

Μετά αρχίσαμε να φτιάχνουμε προτάσεις. Το παιδί που είχε γράψει τη λέξη που ταίριαζε κάθε φορά την κολλούσε στην πρόταση. Έτσι συντάξαμε ένα κείμενο με λέξεις και εικόνες για τον Πόλοκ. Η ζωή του μας έμαθε πολλά πράγματα για τις καταχρήσεις και τα αποτελέσματά τους.

IMG_2102

IMG_2105

Μετά παρακολουθήσαμε τη μικρή Αυστραλέζα ζωγράφο Aelita Andre, της οποία τα έργα εκτέθηκαν για πρώτη φορά στη Νεά Υόρκη σε ηλικία 4 ετών, να ζωγραφίζει στο εργαστήριό της.

Και αφού εμπνευστήκαμε, αφήσαμε τη φαντασία μας ελεύθερη να δημιουργήσει με τον ίδιο τρόπο.

IMG_2104

Ο μουσαμάς στο πάτωμα κάλυψε τα περισσότερα, αλλά…η τέχνη θέλει θυσίες μαμάδες! Sorry:).

Άντε, καλό Σ/Κ σε όλους και Keep walking xxx