Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Χριστουγεννιάτικο ταξίδι στον κόσμο/ Πρώτη στάση: Ελλάδα

         Είστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε για ένα χριστουγεννιάτικο ταξιδάκι στον κόσμο; Εμείς αφού μιλήσαμε για τα ελληνικά έθιμα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, φτιάξαμε όμορφα καραβάκια χρησιμοποιώντας τις παρακάτω οδηγίες.

karavaki IMG_1130

Αυτή είναι μία ενδιαφέρουσα άσκηση για να δείτε εαν τα παιδιά αντιλαμβάνονται τη διαδοχή των γεγονότων αλλά και το πόσο πιστά αναπαράγουν ένα μοντέλο που τους δίνεται (χωροχρονικές σχέσεις).

Με τα καράβια μας, που έχουν τα ονόματά μας -βεβαίως βεβαίως- και είναι και μαγικά, αφού μπορούν να πετάξουν, ξεκινήσαμε το σημερινό μας ταξίδι από τη χώρα μας την Ελλάδα. Εάν θέλετε και εσείς να μας ακολουθήσετε, θα χρειαστείτε:

Μία βαλίτσα. Εμείς φτιάξαμε τις δικές μας από κουτιά κορν-φλεϊκς.

     σδφγφδ IMG_1131

Πείτε μου δεν είναι γλυκούτσικες ή έχω πάθει χριστουγεννιάτικη χαζομάρα από την κούραση; (όλες οι απαντήσεις δεκτές:).

Διαβατήριο. XFHGSF.

 Έναν χάρτη για τα δύσκολα,  xarths. Δίπλα σε κάθε χώρα θα γράφουμε το όνομά της. Θα χρωματίζουμε τη χώρα στο χάρτη με το ίδιο χρώμα όλοι καθώς και το αστεράκι της. Άρα ο πίνακας αριστερά θα λειτουργεί σαν υπόμνημα.

 Εισιτήρια επιβίβασης στο καράβι μας, eisithrio

 

 Σημαίες/ γραμματόσημα που θα ζωγραφίζουμε ανάλογα με την χώρα που επισκεπτόμαστε και θα κολλάμε στο πίσω μέρος της βαλίτσας.

STAMPS

Τέλος, σφραγίδες που θα κόβει ο τελώνης (εσείς δλδ, :) και θα κολλάει στο τέλος της μέρας πάνω στο διαβατήριο- σημάδι οτι το ταξίδι στη  συγκεκριμένη χώρα τελείωσε.

                              stampes1      stampes2

Σας κάλυψα; Αν όχι ακούω προτάσεις, συμβουλές και ιδέες. Ειδικά αν το έχετε δουλέψει.

Φιλάκια και Keep walking ;)