Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2011

Ω έλατο, ω έλατο…δραστηριότητες

 

         Εάν έχετε καπάκια από μπύρες στο σχολείο, βάλτε τα παιδιά να κόψουν τα γράμματα του ονόματός τους και να τα κολλήσουν μέσα σ’ αυτά. Στα χείλη του καπακιού βάζουμε χρυσόσκονη και έτοιμα τα στολίδια του δέντρου τους. Μην τους δώσετε μόνο το όνομά τους. Δώστε όλα τα γράμματα της ΑΒας από μία φορά αρχικά, για να αναγνωρίσουν εκείνα που τους χρειάζονται. Μας ενδιαφέρει να ακούσουμε φράσεις όπως: “ Κυρία εγώ χρειάζομαι άλλο ένα τέτοιο” –μας δείχνει το γράμμα που έχει δύο φορές στο όνομά του.

 

                                PC081408

 

                                            PC091417

 

 

Η επόμενη δραστηριότητα με έλατα είναι προμαθηματική. Ζωγραφίζω τόσες μπάλες όσες έχει το δέντρο μου…αλλά προσέχω να είναι το σωστό χρώμα κάθε φορά. Φτιάξτε καρτέλες με διαφορετικά στολισμένα δέντρα, και βάλτε τα παιδιά να δουλέψουν σε ζευγάρια με μία κάρτα. Ο ένας θα ζωγραφίζει και ο άλλος θα ελέγχει. Βεβαιωθείτε οτι ο “βοηθός” βοηθάει-ελέγχει και δεν κάνει την άσκηση για τον άλλον. Μόλις τελειώσουν τους δίνετε μία νέα κάρτα για να κάνει και το άλλο παιδί.

 

      PC091414 PC091410

 

dentra1  dentra2  Imageete2 dentra3

 

Χρόνια πολλά στους Σπύρους, τις Σπυριδούλες και καλή εβδομάδα σε όλους.

Keep walking:)

 

 

 

 

 

 

 

3 σχόλια:

  1. Μυρτώ πολύ μου αρέσουν τα στολιδάκια - καπάκια που έφτιαξες!!! Δεν μας το λεγες πιο μπροστά να μαζεύουμε καπάκια??? Τώρα δεν νομίζω να προλαβαίνουμε να πιούμε τόσες μπύρες ε??? Θα καταλήξουμε αλκοολικοί :p χεχεχεχε! φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. POLY VRAIA IDEA ΜΠΡΑΒΟ ΘΑΤΗΝ ΚΡΑΤΗΣΩ ΓΙΑΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευχαριστώ Seva. Μόλις ανακάλυψα και το blog σου;) Επί τη ευκαιρία στείλτε και μια φώτο στη Διαμαντοπούλου για να δεί πως είναι ένα Νηπιαγωγείο γιατί τα περισσότερα είναι τρώγλες. Ξέρεις τώρα που θα φτιάξουν τα "νέα σχολεία" είναι ευκαιρία να έχουν ένα πατρόν. Φιλιαααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή