Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Συναισθήματα

           Εκτός από την αγάπη και τον έρωτα υπάρχουν φυσικά και άλλα συναισθήματα και τα παιδιά ήξεραν να μου που αρκετά. Ήξεραν ακόμα και να τα δείξουν με μορφασμούς με τη στάση του σώματός τους, με το λόγο. Αυτό που θεωρούσαν δεδομένο είναι ότι για το ίδιο ερέθισμα τα συναισθήματα των ανθρώπων πρέπει να είναι τα ίδια. Και όταν λέμε τα ίδια εννοούμε να είναι ίδια με το δικό τους συναίσθημα;).
Θυμηθήκαμε αυτό που λέμε από την αρχή της χρονιάς. Ότι όλοι οι άνθρωποι δεν είναι ίδιοι. Ο καθένας είναι μοναδικός και γι’ αυτό αντιδράει με μοναδικό τρόπο στο κάθε τι που βλέπει και ακούει.
Επικεντρωθήκαμε,όμως στο λόγο και στο πώς μας κάνουν οι λέξεις να νιώθουμε. Έτσι, συνδυάζοντας το λόγο και τη μοναδικότητα του καθένα παίξαμε το παιχνίδι των λέξεων και των συναισθημάτων. Τα συναισθήματα είναι αραδιασμένα ανά δύο στο πάτωμα. Εγώ έβαλα τα παιδιά να παίξουν σε ζευγάρια, όμως μπορείτε να βάλετε και περισσότερα μαζί. Τους ανέφερα κάθε φορά μία λέξη (π.χ παιδότοπος, βρώμικος, θάλασσα, γυμνός, χαζός, εμβόλιο κ.α) και τους ζητούσα να πατήσουν πάνω στο συναίσθημα που τους έκανε η λέξη αυτή να νιώθουν.
                                  P2150207
Για να το κάνω πιο δύσκολο έφτιαξα τις λέξεις των συναισθημάτων και έπρεπε πριν πατήσουν στο συναίσθημα να βρουν τη λέξη που αντιστοιχούσε σε αυτό πρώτα.
                                  P2150212
8ymosfovosImage4 (2)lyphntropiteyuh

Συμπεράσματα:
- οι άνθρωποι έχουν διαφορετικά συναισθήματα για το ίδιο πράγμα
-  μερικές λέξεις (π.χ βρισιές όπως χαζός) μας κάνουν να νιώθουμε άσχημα
Ζωγραφίσαμε ακόμα το σημερινό μας συναίσθημα,
boy  girl
και μετά …το ζωντανέψαμε!!!

                             
                               

                                 

                                      




Αν θέλετε να κάνετε και εσείς κάτι παρόμοιο δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε το BLABBERIZE.COM. Μπορείτε να φανταστείτε πόσο όμορφες δραστηριότητες μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά χρησιμοποιώντας αυτό το προγραμματάκι;

Keep walking xxx

1 σχόλιο: