Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Καλή αρχή…

                                Image2

          Εύχομαι να μπήκες με το δεξί στην τάξη φέτος συναδελφάκι μου. Εντάξει,

… μπορεί να μην πήρες την απόσπαση που ήθελες,

… μπορεί να είσαι ΚΑΙ φέτος μακρυά από το παιδί σου,

…μπορεί να μην ξέρεις πώς στον μαύρο κόρακα θα διαχειριστείς αυτόν τον πακτωλό χρημάτων που το ελληνικό κράτος σου δίνει για να επιβιώσεις(; για να πάρεις γρηγορότερα την απόφαση για μετανάστευση; Ακόμα δεν έχεις ξεκαθαρίσει),

…μπορεί μόλις σήμερα να συνειδητοποίησες οτι θα πρέπει να εφαρμόσεις το σύστημα των “μονών”- “ζυγών” για να μετακινηθούν οι μαθητές στην τάξη σου (γιατί απλά με 15 παιδιά κάνεις μάθημα, με 25 κάνεις το παρκόμετρο)

…μπορεί να έχεις αντιληφθεί οτι οι πιθανότητές σου να ζεσταίνεσαι τον φετινό χειμώνα τουλάχιστον στην τάξη, έχουν θαφτεί μαζί με το μέλλον του τόπου,

μπορεί να σκέφτεσαι με τί κουράγιο θα ζητήσεις από τους γονείς να αγοράσουν σχολικά για το παιδί τους (Φυσικά, το υπουργείο απαγορεύει ρητά να ζητάς από τους γονείς να αγοράζουν πράγματα, μια και η εκπαίδευση στην Ελλάδα είναι δωρεάν. Αϊ βρε! Ούτε ένα ανέκδοτο δεν μπορεί να πει κανείς με σας. Λύση αλα σχολική σύμβουλος ---> ΑΧΡΗΣΤΑ ΥΛΙΚΑ! είναι ωραιότατη ευκαιρία να αποκτήσουν τα ελληνόπουλα οικολογική συνείδηση. Βουρ στην ανακύκλωση. Να μη μείνει εφημερίδα για εφημερίδα και κεσεδάκι γιουρτιού αχρησιμοποίητο.)

…μπορεί παρόλα αυτά οι σχολικοί σου σύμβουλοι, ωσάν όντα από διαφορετική διάσταση που εμφανίστηκαν σε αυτό τον πλανήτη μόλις σήμερα, να σε προτρέπουν να κάνεις καινοτόμα(!) προγράμματα, να συμπληρώνεις ερωτηματολόγια και να γράφεις ολόκληρα κατεβατά για το αν “η Μαιρούλα – που βιώνει την φρίκη και την ανασφάλεια της οικογένειάς της καθημερινά- κατάφερε να δουλέψει τελικά σε ομαδούλα”. (ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΤΙΣ ΟΜΑΔΟΥΛΕΣ!! ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΟΝΗ ΤΗΣ. ΕΙΝ’ ΚΑΚΟ;)

(εισπνοή- εκπνοή) ωστόσο,

να την παλέψεις συναδελφάκι μου. Όπως ξέρεις εσύ, όχι όπως σου λένε. Όσο αντέχεις, για να παραμείνεις παιδαγωγός και να μην μετατραπείς σε διεκπαιραιωτής. Γιατί έχεις τις γνώσεις και τα προσόντα να το κάνεις.

  Ανθρωπιά, κριτική σκέψη, σεβασμός στον εαυτό μας και τους άλλους. Αυτά θα διδάξω στα παιδιά μου και φέτος. Είναι το δικό μου ισοδύναμο στον βιασμό της αξιοπρέπειάς μου.

 

Keep walking xxx

 

 

 

 

6 σχόλια:

  1. Καλή αρχή Μυρτώ! Είμαι σίγουρη ότι θα είναι μια πολύ δημιουργική χρονιά για εσένα παρά τις δυσκολίες και ανυπομονώ να δω τις υπέροχες ιδέες σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΑ ΓΕΙΑ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ! ΠΟΛΥ ΜΕ ΣΥΓΚΙΝΗΣΕΣ.ΣΟΥ ΣΤΕΛΝΩ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ.
    ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μάρω και Σαμιώτισσα(;), εδώ θα 'μαστε να περάσουμε και τη φετινή χρονιά. Αμπόξτε κορίτσια να πάμε τη βάρκα παραπέρα. Σας φιλώ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπέρα Μυρτώ! Εγώ μπήκα με το "αριστερό" φέτος όπως και κάθε χρόνο, μπας και αλλάξει τίποτε και δούμε καμιά άσπρη μέρα. Το δεξί, το δοκιμάσαμε και δεν μας βγήκε σε καλό......Πολύ ωραίο το άρθρο σου - με εκφράζεις απόλυτα. Και' μεις φέτος το παρκόμετρο θα κάνουμε ( αν μπορούσαν θα μας έγραφαν κι άλλα τόσα, φαντάσου οτι είναι όλα νήπια ). Μάλιστα θέλουν να λειτουργήσουμε και πρωινή ζώνη ( 7.00-8.00 ). Να δουλεύουν τα παιδάκια και υπερωρίες (9ωρο, απ' την ηλικία των 5 κιόλας ετών). Για μας ούτε λόγος.....Ανήκουμε πλέον στα αναλώσιμα είδη. Κουράγιο συνάδελφοι, αυτή η χρονιά θέλει γερό στομάχι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντως Έφη, εγώ το χω σκεφτεί. Στη δύσκολη θα κάνω μάθημα στα παιδιά τζάμπα και απλά θα λέω στους γονείς να φέρνουν οτι έχει ο καθένας. Ένα μπουκάλι λάδι, λίγα αυγά, κανα μήλο, τίποτα σταφίδες για να αντέχουμε τα κρύα. Σαν τις παλιές μεταπολεμικές εποχές. Πείτε οτι παίζεται σε ταινία ρε παιδί μου;)

      Διαγραφή