Τετάρτη, 3 Οκτωβρίου 2012

Το σπίτι μου

          Σήμερα μιλήσαμε για το σπίτι του καθένα. Πώς είναι, πόσους ορόφους έχει, πόσα δωμάτια, αν έχει σκάλες κτλ.

Τα σπίτια είναι ωραιότατες ευκαιρίεςγια να  παίξετε παιχνίδια με σχήματα ή να καταλάβετε αν τα παιδιά της τάξης σας γνωρίζουν τα σχήματα.

Έτσι και εμείς πειραματιστήκαμε με το τετράγωνο, το ορθογώνιο παραλληλόγραμμο και το τρίγωνο και αποφασίσαμε να φτιάξουμε σπίτια για τις οικογένειές μας.

Χρησιμοποιήσαμε πλαστικές θήκες για CD (μπορείτε να το κάνετε και με χάρτινες) και χαρτόνι με σχέδιο κεραμιδιών το οποίο κόψαμε σε τριγωνικό σχήμα.

IMG_0468 IMG_0463

 

Τα παιδιά ζωγράφισαν την οικογένειά τους, την κόψαμε ώστε να χωράει στη θήκη και επισυνάψαμε τη σκεπή εκεί που είναι το κλείσιμο. Μπορείτε να φτιάξετε πολυκατοικίες, παραθυράκια, πόρτες, αυλές…οι επιλογές είναι δικές σας ανάλογα με τους στόχους σας;)

IMG_0466

…και ιδού το χωριό μας!

IMG_0465

Keep walking παιδιά μου;)

4 σχόλια:

 1. Απαντήσεις
  1. Πολύ σας ευχαριστούμε. Το κυριότερο είναι πως είναι απλούστατη!

   Διαγραφή
 2. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΑΣ! ΕΙΜΑΙ ΝΕΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΟΜΑΙ ΣΥΧΝΑ!ΠΟΛΥ ΤΥΧΕΡΑ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΣΑΣ!ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΠΙΣΗΣ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Να σαι καλά κουκλίτσα μου. Κυρίως για τις νέες συναδέλφους έχω φτιάξει αυτό το blogάκι για να δουν οτι ο,τι σκεφτείς και αποφασίσεις μπορείς να το δουλέψεις αρκεί να έχεις μεράκι γι' αυτό. Οι νεότεροι έχετε την ικανότητα να κάνετε πολύ καλύτερα πράγματα. Σε φιλώ;)

  ΑπάντησηΔιαγραφή