Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012

Μουσικά όργανα

       Ακούσαμε αρκετά μουσικά όργανα με τη βοήθεια της Κidepedia ( κλικ στην εικόνα για να  “κατεβάσετε” τον τόμο που είναι σχετικός με τις τέχνες),

Cartoon-children-playing-music   

και στη συνέχεια ζήτησα από τα παιδιά να τα χωρίσουν σε ομάδες αφού μου πουν ποιές θα ήταν αυτές. Έτσι φτιάξαμε τον ακόλουθο πίνακα με τα όργανα που τα φυσάμε, εκείνα που έχουν χορδές και αυτά που τα χτυπάμε.

IMG_1011

Φυσικά, δεν παραλείψαμε να παίξουμε και κάποια από τα μουσικά όργανα που είχαν φέρει τα παιδιά,

Fotor1122152536

 

αλλά και να φτιάξουμε τις δικές μας μαράκες,

IMG_1013 IMG_1020

με χαρτονάκια στα οποία ζωγραφίσαμε διάφορα σχήματα φτιάξαμε το χερούλι, ενώ τα πλαστικά μπουκαλάκια νερού, που τα παιδιά γέμισαν με ρεβύθια, έγιναν οι μαράκες. Στερεώσαμε τα χερούλια στις μαράκες με απλό ζελοτέϊπ. Και, φυσικά, τις δοκιμάσαμε χορεύοντας το “λα κουκαράτσα”!!!

 IMG_1023

                                                 E! ρε γλέντια:)

Σήμερα, παίξαμε με τη συμμετρία κάποιων μουσικών οργάνων ένα ωραιότατο ψυχοκινητικό στην αυλή. Ευτυχώς ο καιρός μας βοήθησε.

                                  asdf asdgf musorg

Που λέτε το τερατάκι της μουσικής που δεν αντέχει να την ακούει, έκοψε στη μέση κάποια μουσικά όργανα και από τότε αυτά γυρνάνε μόνα τους στο δρόμο ψάχνοντας το άλλο τους μισό. Οι περαστικοί (παιδιά), όση ώρα παίζει η μουσική τρέχουν στις δουλειές τους χωρίς να τα προσέχουν. Όταν, όμως, αυτή σταματήσει τότε τα παρατηρούν, πέρνουν ένα ο καθένας και προσπαθούν να βρουν το παιδί που κρατάει το άλλο μισό ωστε μαζί να τρέξουν για να βρουν ένα σπιτάκι για το μουσικό όργανο. Αρχικά όλα τα μουσικά όργανα έχουν σπίτια. Μετά αρχίζουμε να αφαιρούμε ένα ένα στεφάνι (τύπου μουσικές καρέκλες) για να έχει πιο ενδιαφέρον το παιχνίδι.

IMG_1040 IMG_1044

Εμείς κάναμε και τις παρακάτω εργασίες (συμμετρία ως προς άξονα),

                         fxnhxg              dghj

                          (νήπια)                                     (προνήπια)

IMG_1047

Αυτά για σήμερα παιδιά μου, Keep walking xxx

9 σχόλια:

 1. Αγαπητή Μυρτώ, από την πρώτη στιγμή που εντοπίσαμε το ιστολόγιο σου ενθουσιαστήκαμε! Έτσι λοιπον το μπλόγκ "Με Ειδική Ματιά" αποφάσισε να σου απονείμει το πιο "γλυκό" βραβείο! Επισκέψου τον εξής σύνδεσμο για να το παραλάβεις: http://perieidikisagwgis.blogspot.gr/2012/11/blog-post_7932.html! Καλή συνέχεια :-)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Wow! Το πρώτο βραβείο;) Ευχαριστώ πολύ παιδιά μου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. μουσική και παιχνίδια......ο καλύτερος συνδιασμός!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Μυρτώ υπέροχες δραστηριότητες όπως πάντα! Πήρα τόσες πολλές ιδέες! Πέρασε από το μπλογκ μου να πάρεις το βραβειάκι σου για την δουλεια σου που θαυμάζω! http://maros-kindergarten.blogspot.gr/2012/11/blog-post_25.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Μυρτώ, βρέχει βραβεία αυτό το ΣΒΚ ο αέρας του διαδικτύου! Κι επειδή μου αρέσει πολύ ο "τσαμπουκάς" σου και ο τρόπος που τα λες, τα γράφεις αλλά και τα κάνεις, σου στέλνω κι εγώ ένα βραβειάκι στο http://pythagoreionip.blogspot.gr/2012/11/blog-post_25.html. Πάντα με εκτιμήση, Μαρία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Έλα πείτε την αλήθεια τώρα...με δουλεύετε όλες μαζί έτσι;;) Πουλάκιαμ ευχαριστώ πολύ για τα υπέροχα λόγια κυρίως γιατί λειτουργούν σαν "comfort food" στην άσχημη διάθεση που έχω τελευταία.
  Με την πρώτη ευκαιρία θα τα περιμαζέψω τα βραβειάκια των Προ-σχολικών και θα τα μοστράρω για τα Χριστούγεννα.
  Σας φιλώ;)

  ΑπάντησηΔιαγραφή