Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Οι καρποί του φθινοπώρου

  Σήμερα μιλήσαμε για τους φθινοπωρινούς καρπούς και αφού τους ομαδοποιήσαμε σε ξηρούς καρπούς και σε φρούτα,
IMG_0847
διάβασα στα παιδιά το τραγούδι του Γιώργου Σακελαρίδη “ Aγριοαχλαδοπορτοκαλομανταρινομηλοζουμο”
Ήτανε μιά κολοκυθιά που έκανε δέκα μανταρίνια
και μια πορτοκαλιά που έκανε δέκα μηλαρόνια.
Ήτανε μια βερικοκιά, που έκανε δέκα πορτοκάλια
και μια ροδακινιά, που έκανε δέκα αγριαχλάδια.
και τα μάζεψε η κυρά και τα ‘βαλε στο μίξερ
και τα’ λιωσε γοργά και τα’ κανε χυμό
αγριοαχλαδοπορτοκαλομανταρινομηλόζουμο!
Ακούγοντάς το, εντοπίσαμε τα “μη λογικά” σημεία τα οποία ήταν,  π.χ η κολοκυθιά έκανε πορτοκάλια κτλ και παίξαμε το (λεκτικό) παιχνίδι “ πώς λέγεται το δέντρο που μας δίνει …..(όνομα του καρπού)”.
Στη συνέχεια, κάναμε την παρακάτω εργασία,
       γδηξ προνήπια    ωνχω cxvbxcv

                     (νήπια)                  (προνήπια)
IMG_0850


Keep walking xxx

7 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Κατερίνα είναι όντως πολύ καλό. Στην ουσία είναι τραγουδάκι με μουσική αλλά έχω χάσει την κασέτα και δεν θυμάμαι τον ρυθμό.

      Διαγραφή
  2. πολυ καλες οι δραστηριοτητες σου Μυρτώ μου, αλλα σήμερα ειναι ημέρα απεργίας!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ημέρα ΣΟΒΑΡΗΣ απεργίας έχει να γίνει από τότε που καθιερώθηκε η μονοετής υποχρεωτική φοίτηση των νηπίων ύστερα από διαρκή απεργία των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας. Αυτό που γίνετε σήμερα και που θα γίνει αύριο λέγεται "ΝΑ ΧΑΜΕ ΝΑ ΛΕΓΑΜΕ". Σημείωση: δεν έχω λείψει από καμία απεργία ως τώρα, όμως η χαζομάρα πρέπει να τελειώσει.
      Ερώτηση:
      - ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΑΣ ΟΡΓΑΝΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΠΕΡΓΗΣΕΙ ΚΑΙ ΦΩΝΑΞΕΙ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ; ΛΕΣ ΚΑΙ Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ. ΠΟΥ ΤΑ ΧΟΥΝΕ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ.
      - ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ ΠΟΤΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΧΕΙ ΝΟΗΜΑ;---> ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!
      ΤΩΝ ΤΑΞΙΤΖΗΔΩΝ;----> ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!
      ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ-----> ΜΗΠΩΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ; ΜΗΠΩΣ ΓΕΝΑΡΗ; μπα! ΜΟΝΟΗΜΕΡΕΣ ΑΣΧΕΤΕΣ ΑΠΕΡΓΙΟΥΛΕΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΕΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΔΥ Η ΤΟ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΓΕΝΙΚΗ, ΚΑΛΗ ΩΡΑ Η ΤΡΕΧΟΥΣΑ.

      Καλύτερα, λοιπόν, να κάτσω στο νηπιαγωγείο μου μπας και ωφελήσω τουλάχιστον τα παιδιά μου. Ούτως η άλλως τα λεφτά που θα κερδίσω πάλι στην τράπεζα θα τα δώσω.
      Όταν, λοιπόν, συνάδελφε αποφασίσει το σώμα των εκπαιδευτικών οτι θα ασχοληθεί ΣΟΒΑΡΑ με αυτό που επικύνδινα αλλά αποφασιστικά πλησιάζει τα θεμέλια της παιδείας -δηλαδή το φίμωμά μας μέσα από αξιολογήσεις του κώλου και άλλα συναφή- τότε να σαι σίγουρη/ος οτι από αυτό το blogaki θα το μάθεις.
      Σε φιλώ;)


      Διαγραφή
  3. Ωραια λοιπον... να δεχομαστε λοιπον τα παντα αδιαμαρτυρητα!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μα τα έχουμε δεχτεί εμείς οι εκπαιδευτικοί ως τώρα ΟΛΑ αδιαμαρτύρητα. Και έπεται και συνέχεια. Και όταν λέω εμείς υποτίθεται οτι πριν λίγες μέρες ψηφίσαμε τους εκπροσώπους μας. Ο κάθένας μόνος του δεν μπορεί να κάνει κάτι. Και ξέρεις, όσο πάει η κατάσταση τόσο λιγότεροι θα συμμετέχουν στις απεργίες. Ο εκπαιδευτικός που νοικιάζει σπίτι είτε είναι μόνος είτε κουβαλάει ένα πιτσιρίκι μαζί του θα πρέπει στο τέλος του μήνα να το πληρώσει αλλά και να ζήσει. Τουλάχιστον να ξέρει οτι για ένα δύο μήνες μετά τις καλοκαιρινές διακοπές δεν θα πάει καθόλου να νοικιάσει σπίτι γιατί θα κάνει απεργία. Το βρίσκω πιο λογικό, εφικτό και εν δυνάμει αποτελεσματικό. Όχι πως δεν καταλαβαίνω αυτό που λες όμως να μιλάμε ρεαλιστικά. Ούτως ή άλλως προσπαθούμε όλοι να διατηρήσουμε μια έστω υποκειμενική λογική σε μια εποχή που το κοινώς αποδεκτό ως παράλογο έχει γίνει η καθημερινότητά μας.
    Σε φιλώ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή