Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2012

Χριστουγεννιάτικο ταξίδι στον κόσμο/ Πρώτη στάση: Ελλάδα

         Είστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε για ένα χριστουγεννιάτικο ταξιδάκι στον κόσμο; Εμείς αφού μιλήσαμε για τα ελληνικά έθιμα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, φτιάξαμε όμορφα καραβάκια χρησιμοποιώντας τις παρακάτω οδηγίες.

karavaki IMG_1130

Αυτή είναι μία ενδιαφέρουσα άσκηση για να δείτε εαν τα παιδιά αντιλαμβάνονται τη διαδοχή των γεγονότων αλλά και το πόσο πιστά αναπαράγουν ένα μοντέλο που τους δίνεται (χωροχρονικές σχέσεις).

Με τα καράβια μας, που έχουν τα ονόματά μας -βεβαίως βεβαίως- και είναι και μαγικά, αφού μπορούν να πετάξουν, ξεκινήσαμε το σημερινό μας ταξίδι από τη χώρα μας την Ελλάδα. Εάν θέλετε και εσείς να μας ακολουθήσετε, θα χρειαστείτε:

Μία βαλίτσα. Εμείς φτιάξαμε τις δικές μας από κουτιά κορν-φλεϊκς.

     σδφγφδ IMG_1131

Πείτε μου δεν είναι γλυκούτσικες ή έχω πάθει χριστουγεννιάτικη χαζομάρα από την κούραση; (όλες οι απαντήσεις δεκτές:).

Διαβατήριο. XFHGSF.

 Έναν χάρτη για τα δύσκολα,  xarths. Δίπλα σε κάθε χώρα θα γράφουμε το όνομά της. Θα χρωματίζουμε τη χώρα στο χάρτη με το ίδιο χρώμα όλοι καθώς και το αστεράκι της. Άρα ο πίνακας αριστερά θα λειτουργεί σαν υπόμνημα.

 Εισιτήρια επιβίβασης στο καράβι μας, eisithrio

 

 Σημαίες/ γραμματόσημα που θα ζωγραφίζουμε ανάλογα με την χώρα που επισκεπτόμαστε και θα κολλάμε στο πίσω μέρος της βαλίτσας.

STAMPS

Τέλος, σφραγίδες που θα κόβει ο τελώνης (εσείς δλδ, :) και θα κολλάει στο τέλος της μέρας πάνω στο διαβατήριο- σημάδι οτι το ταξίδι στη  συγκεκριμένη χώρα τελείωσε.

                              stampes1      stampes2

Σας κάλυψα; Αν όχι ακούω προτάσεις, συμβουλές και ιδέες. Ειδικά αν το έχετε δουλέψει.

Φιλάκια και Keep walking ;)

 

7 σχόλια:

 1. τέλειο Μυρτώ !!! απλά τέλειο!!!!φυσικά κρατώ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ω! Σας ευχαριστούμε Κα Κατερίνα μας;)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Καταπληκτικά!!!!!Με αυτό ακριβώς το θέμα ασχολούμε κι εγώ τώρα αλλά εσύ μου έβαλες τα γυαλιά(αν και φοράω ήδη:) :)!!!Είναι θέμα με πολύ υλικό-αρκεί να έχεις βέβαια και στην τάξη παιδιά που να θέλουν να ακολουθήσουν και να συνεργαστούν-κάτι που δυστυχώς φέτος δεν το έχω:( .Παρόλα αυτά θα κάνω την προσπάθειά μου και περιμένω και δικές σου ιδέες!!!Καλή καταπληκτική συνέχεια!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Βάσω, είναι έτσι όπως τα λες. Δυνητικά θα μπορούσε να κρατήσει και όλο τον Δεκέμβριο αυτό το θέμα πολυυυυύ άνετα. Τώρα, όσο για την τάξη μπορείς να κάνεις προσαρμογές ανάλογα με το επίπεδο. Το θέμα είναι ανεξάντλητο! Καλή συνέχεια εύχομαι κοπελιά μου:)

   Διαγραφή
  2. Ευχαριστώ πάρα πολύ:)

   Διαγραφή
 4. Μυρτώ εξαιρετικά πρωτοποριακή ιδέα. Συγχαρητήρια για την πρόταση και την υλοποίησή της. Οι βαλίτσες απλά...μοναδικές.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ευχαριστούμε "τσιρία" που λέει και μία συνάδελφος;)

   Διαγραφή