Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2013

Σαρακοστιανές παραγγελίες

           Σήμερα μιλήσαμε για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας και για τη σαρακοστιανή νηστεία. Το κάθε νήπιο επέλεγε από ένα τιμοκατάλογο τα σαρακοστινά εδέσματα που ήθελε να φάει και αφού τα έγραφε επάνω στην ποδιά της κυρά σαρακοστής μαζί με την τιμή τους, υπολόγιζε με το άβακα πόσα χρήματα θα του στοίχιζαν συνολικά για να τα παραγγείλει. Με λίγα λόγια κάναμε προσθέσεις.

Untitled

IMG_2296

κυρα σαρακοστη  κυρα1   κυρα2

Τα προνήπια απλά έκοβαν μόνο τα νηστίσιμα φαγητά από τον κατάλογο και τα κολλούσαν σην ποδιά της κυρά σαρακοστής. Φυσικά μετά τις κόψαμε περιμετρικά και τις κρεμάσαμε στον πίνακά μας, έτοιμες για να υποστούν την αντίστροφη μέτρηση;)

Σας φιλώ, Keep walking

3 σχόλια:

 1. Μυρτώ καλημέρα! Καλή Σαρακοστή! Ήθελα να σε ρωτήσω κάτι, άσχετο με την ανάρτηση όμως:( Βλέπω πως καταά καιρούς βάζεις κάποια cdrom από το kidipedia. Παλιότερα είχε κυκλοφορήσει το Kidipedia μουσική και τότε είχα παρει το πρώτο τόμο γιατί είχε ενα οργανάκι μαζί για να το χρησιμοποιώ στη τάξη. Δυστυχώς δεν ξέρω που έχω το cdrom και χωρις αυτό δεν παιζει το οργανάκι. Μήπως και το είχες πάρει εσύ?? Δε φαντάζεσαι πόσο θα με διευκολύνεις! Σε ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων! Χριστίνα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Χριστινάκι δυστυχώς δεν την είχα αγοράσει τη σειρά. Γι αυτό και δεν την χρησιμοποίησα όταν κάναμε με τα παιδιά για τη μουσική. Εαν κάποια συνάδελφος έχει τον πρώτο τόμο και θέλει να σε εξυπηρετήσει ας αφήσει μήνυμα από κάτω. Σε φιλώ;)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Μυρτώ σε ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σου και την απαντησούλα σου ;))))
  Χριστίνα

  ΑπάντησηΔιαγραφή